Puur Tafelen met mooie wijnen

Puur Tafelen kookt de recepten van chefkok Patrick Dost van Streekbox

Puur Tafelen, de website waarop je alles vindt omtrent thuis h’eerlijk eten, gaat vanaf nu ook recepten van Patrick Dost, chefkok van de Streekbox, delen met haar bezoekers.

Puur, lokaal en van het seizoen
Puur Tafelen inspireert tot bewúst eten: puur, volgens de seizoenen en met lokale producten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu. Patrick Dost is streekproductkenner en zorgt iedere week voor een, online te bestellen, Streekbox die goed gevuld is met seizoensproducten van ambachtelijke boeren uit het Groene Hart, inclusief recepten. Puur Tafelen laat met de recepten van de Streekbox zien hoe lekker én eenvoudig seizoenseten met lokale, bij voorkeur biologische, producten kan zijn.

Initiatiefneemster Ingrid de Jong is in 2011 gestart met Puur Tafelen: “Lekker eten met natuurlijke producten is een feestje. Consumenten willen wel vaker goed en smakelijk eten maar weten niet altijd de weg naar de juiste producten. Daar biedt mijn website een uitkomst voor. Het is eigenlijk een culinair magazine met adressen van (bio-)winkels, recepten voor elke dag, wijn/spijs-, kookboeken- en moestuintips, productinformatie en dagelijks (food)nieuws. Je vindt er alles van land tot bord. De Streekbox sluit hier perfect op aan en ik ben dan ook blij dat we een aantal van Patrick’s recepten uit de box kunnen toevoegen aan de puur Hollandse recepten van Yolanda van der Jagt en de vegetarische van Irene van Gent.”

Transparantie herkomst producten
Streekbox biedt een alternatief voor het eten in de supermarkt. Zij levert verse producten uit de streek en bezorgt dit inclusief recepten bij de consumenten thuis. En, niet onbelangrijk: doet dit tegen een eerlijke vergoeding aan de boeren! “We willen mensen laten ervaren wat voor heerlijke dingen er in hun streek worden geteeld en geproduceerd. De transparantie rondom de herkomst van de lokale en ambachtelijke producten werpt zijn vruchten af. Het is leuk dat Puur Tafelen onze recepten gebruikt om meer mensen te informeren over goed en smakelijk eten!”, aldus Mathijs Visser, mede-initiatiefnemer van de Streekbox. “Dat is een van de doelstellingen van ons concept en het is erg leuk om te merken dat dat zo goed aanslaat.”

De Streekboxgerechten van Patrick Dost thuis maken? kijk hier: www.puurtafelen.nl/h-eerlijke-recepten/

Voor meer informatie: www.puurtafelen.nl en www.streekbox.nl

Lees ook:Nieuwe website: Puur Tafelen
Lees ook:Tentoonstelling Mes & Vork, over tafelcultuur
Lees ook:Motörhead start met wijnverkoop
Lees ook:Culinaire trips in eigen land bij Cazebonne
Lees ook:Duurzaamheid staat hoog bij AH

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>