Nieuwe website: Puur Tafelen

Een nieuwe website is vandaag gelanceerd, speciaal voor ‘degenen die iets hebben met ‘duurzaam’, ‘biologisch’ of ‘fairtrade’ èn met lekker eten’, aldus het persbericht. De website www.puurtafelen.nl. wil de consument een platform bieden waar alles rondom dergelijke producten is verzameld. De site geeft niet alleen tips en achtergrondinformatie over biologische streek- en seizoensproducten, maar ook waar ze te verkrijgen zijn. Bovendien is er aandacht voor wijn.  Maar ik heb mijn kritische noten bij het initiatief…

De site bevat recepten, tips voor culinaire reizen naar productiegebieden, achtergrondverhalen over productiewijzen en moestuintips. Initiatiefneemster is Ingrid de Jong . Zij stelt dat ‘mensen vaker goed en smakelijk willen eten maar niet altijd de weg weten naar de juiste producten’.

Samenwerking
Op www.puurtafelen.nl  tref je bekende namen zoals Yolanda van der Jagt die verantwoordelijk is voor de puur Hollandse recepten en Harold Hamersma, beschrijvingen van biologische wijnen. Beiden zijn van mening dat biologisch definitief haar stoffige imago heeft afgeschud en nu meer staat voor lekker en Bourgondisch.

Kwekerij Cruydthof levert bijdragen over de moestuin en reizen worden verzorgd door culinair wijnreisbureau Cazebonne. Om de diversiteit in het aanbod van biologische producten te laten zien, is de organisatie van plan steeds meer te gaan samenwerken met producenten en winkels van biologische en duurzame producten. Ingrid de Jong: “Met Puur Tafelen wil ik de vraag naar seizoensgebonden, lokaal en duurzaam geteelde producten vergroten zodat meer boeren en tuinders kunnen omschakelen naar producten die concurreren op smaak en exclusiviteit in plaats van kostprijs.”

Kritische noten
Een loflijk initiatief, maar het zou volgens mij ook goed zijn al die termen- biologisch, fairtrade etc.. – eerst eens goed te definiëren. Heeft de consument daar niet veel meer aan? De site lijkt op deze manier meer op sentimenten in te spelen dan daadwerkelijk de consument te informeren!

Jammer verder ook dat alleen wijnen uit De Grote Hamersma zijn opgenomen. En er zijn nog zoveel leuke kleine importeurs van biologische wijnen… Laten we hopen dat die tzt nog toegevoegd gaan worden.

www.puurtafelen.nl

Lees ook:Puur Tafelen met mooie wijnen
Lees ook:PLUS introduceert nieuwe serie verantwoorde huiswijnen
Lees ook:Nieuwe website over biologische wijnen
Lees ook:Kopers van wijn op internet tevreden
Lees ook:KVNW ~ persbericht~ 4 januari 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>