N,R&F van vandaag de dag

Afgelopen maandag was de overzichtsproeverij Hongaarse wijnen in de gelijknamige Ambassade in Den Haag! Collega ‘Vinissima’ maakte een  “kleine wegwijzer” naar de inheemse  druiven van dit land, de een misschien bekend, de ander best wel heel erg onbekend! Leuk om te lezen.

 

Een interessante blog van Frank Van der Auwera over het smaakeffect van ‘ onderwaterwijnen’

Om deze boeiende vraag te beantwoorden, zette de directeur-generaal en wijnmaker Bruno Lemoine van Château Larrivet Haut-Brion onlangs een origineel oenologisch experiment op. Een vergelijkend proefwerk tussen ‘ terre et mer’. Je kunt er alles over lezen op het blog.

‘Beste wijnliefhebber, de zomervakantie nadert en de koffers staan weer klaar om mee te gaan naar een mooie reisbestemming. Wij zijn benieuwd of “wijn” een rol speelt in uw keuze van bestemming? En welke wijnregio u dan gaat bezoeken?”  Met dit vakantiegevoel begint de nieuwsbrief van het Wijninstituut. Een uitgebreide nieuwsbrief vol met leuke cursussen.

Ook bij Heineken gaan er klappen vallen. Met name in de Horecatak. Misschien zelfs gedwongen ontslagen! Hier  de berichtgeving!

Teams van De Rooi Pannen en ROC Leiden hebben de bokaal voor Talent van de Toekomst en de Gastvrijheidsprijs op zak.”  Over toptalent gesproken! Horeca Entree voor verdere informatie.

 

 

 

 

 

Lees ook:Stage bij de wijnboer
Lees ook:Wijnproefpanel voor iedereen?
Lees ook:Handig: tips tegen een kater (in een boek)
Lees ook:Het regent wijnreizen om me heen
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>