Eerst gerecht, dan pas wijn

Meer dan 80% van de lezers van dit blog kiest eerst een gerecht om te eten, en dan pas de wijn erbij.

Wist ik al, kan je dan zeggen, maar dat zelf wijnliefhebbers, die dit blog lezen in zo grote getalen toch niet eerst de wijn kiezen vind ik toch wel verrassend.

Zelf moet ik zeggen doe ik het ook, alhoewel ik toch ook heel vaak gewoon mijn favoriete wit, rood of rose schenk, redelijk onafhankelijk van het eten.

De officiele uitslag van het onderzoekje is: 83% kiest eerst het gerecht, 17% eerst de wijn. 

Lees ook:Hoeveel weet jij van wijn?
Lees ook:Rosé in december KAN!!!
Lees ook:Wat zijn de bekendste wijnmerken van Nederland?
Lees ook:Morgen zon en warm, ik hou van die lente
Lees ook:Wat is eigenlijk de afdronk van een wijn?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eerst gerecht, dan pas wijn

  1. edith

    afgelopen zaterdag at ik in een exclusief restaurant en al etende en drinkende van het Grand Menu en het bijbehorende wijnarrangement ontdekten wij dat we het ook prettiger vinden om eerst een hap te nemen en dan pas de nieuwe wijn te proeven. en tussen de gerechten door de smaken in je mond te neutraliseren met wat water en een stukje brood.

      /   Reply  / 
  2. Patrick van der Valk

    Bij mij ligt het wat genuanceerder; ik kies meestal het gerecht en dan de wijn, maar ik heb een paar zware rode blockbusters waarbij ik het andersom doe. Deze wijnen probeer ik met steeds verschillende wildgerechten te combineren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>