Minder kans op Alzheimer door Cabernet

Onderzoekers van de Mount Sinai School of Medicine in New York lieten laboratorium-muizen Cabernet Sauvignon-gebaseerde wijn drinken. De muizen vertoonden een ‘significant lagere kans op de degeneratie van Alzheimer-gerelateerde ruimtelijke geheugenfuncties’, aldus het onderzoeksrapport. De controlegroep van laboratiummuizen kregen ethanol of water toegediend. De volledige studie, getiteld Moderate Consumption of Cabernet Sauvignon Attenuates â-amyloid Neuropathology in a Mouse Model of Alzheimer’s Disease wordt in november gepubliceerd in FASEB Journal. De onderzoekers menen dat ‘matige wijnconsumptie’ ook bij mensen kan helpen om Alzheimer te voorkomen.

Lees hier meer.

Lees ook:Black wood disease slaat toe in Duitsland
Lees ook:Wat is eigenlijk Cabernet Franc?
Lees ook:Honky Tonk Women met Cabernet Sauvignon
Lees ook:Elvis wijn
Lees ook:Oogstbericht 2006: Napa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>