Wat is eigenlijk Cabernet Franc?

Cabernet Franc is een rode wijndruif. Hij is ooit gekruisd met de Sauvignon Blanc en daaruit is de Cabernet Sauvignon gekomen.

Cabernet Franc is meestal zachter en met minder tanine als Cabernet Sauvignon, alhoewel je een held moet zijn om de twee uit elkaar te houden bij het proeven.

Fransen zeggen vaak alleen Cabernet en bedoelen dan beide druiven. Typisch voor Cabernet Franc is een peperige neus, rijp fruit en tabak. Slechte Cabernet Franc wijnen hebben een zeeplucht.

Cabernet Franc is onderdeel van de beroemde Bordeaux blend, maar heeft meestal een kleiner percentage dan Merlot en Cabernet Sauvignon. Een van de beroemdste Bordeaux wijnen, Château Cheval Blanc is gemaakt van bijna alleen Cabernet Franc. Veel van de rode Loire wijnen zijn bijna alleen gemaakt van Cabernet Franc, alhoewel dat niet altijd op het etiket staat. Overal waar Bordeaux blends in de wereld worden gemaakt groeit de Cabernet Franc, ook in koudere gebieden. Daar doet hij het ook goed.

Bron: www.encyclowine.org

Lees ook:De finesse van de Cabernet Franc
Lees ook:Proefnotitie 2004 Montrose
Lees ook:een vleugje pinot noir in de Bordeaux
Lees ook:Een bezoek aan de Bergerac
Lees ook:Eerste Bordeaux 2010 geproefd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>