Supermarkt wijn test

Supermarkt wijn test

Nu de hitte uitbreekt in Nederland moeten we weer even snel naar de winkel voor een snelle wijn. Het bier van de WK mag weer in de kast.

Wat was ook al weer de uitslag van de supermarkt wijn test?

De belangrijkste conclusie van het onderzoek van de consumentenbond was dat in de supermarkten uitstekende wijnen te vinden zijn voor nog geen €5 per fles.

De Pampas del Sur, een rode Argentijnse wijn uit 2004 die voor €1,99 te koop is bij onder andere Dirk van der Broek, is niet alleen een van de goedkoopste wijnen uit de test, maar scoort ook het beste. De wijn is slechts een jaar oud, maar nu al op dronk. Uit de analyse blijkt dat de wijn chemisch ‘correct’ is en het smaakpanel is lovend, waardoor de wijn met een 9,9 als rapportcijfer bovenaan eindigt.

Daarentegen kost bijvoorbeeld een fles Moillard Les Alouettes wel €7,99 (verkrijgbaar bij Albert Heijn), maar deze rode wijn krijgt slechts een 2,9, het op één na laagste rapportcijfer uit de test.

Ik zag trouwens een aanbieding in een AH gister van een Chardonnay van Gallo, magnum van 1,5 liter voor 3,99. Ik heb alle 4 de flessen die er nog stonden gekocht. Rennen dus.

Lees ook:Wijngids van de Consumentenbond
Lees ook:Geproefd: fairtrade en biologische huiswijn
Lees ook:PLUS heeft de Beste Wijnafdeling van Nederland
Lees ook:Champagne, Cava of Prosecco
Lees ook:Rode wijn van Bob Dylan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>