Champagne, Cava of Prosecco

Zaterdag publiceerde het Parool een artikel op basis van een ANP bericht over de laatste Consumentenbond test over bubbels. Ons eigen blog had hier eerder ook al over geschreven.

Daarin kwam een Duitse sekt als beste uit de test.

Heel gevaarlijk dit vind ik.

 

Men suggereert namelijk dat sekt en cava lekkerder is, maar dat is niet zo. Bij proeverijen, vooral bij consumentenproeverijen, wordt 1 of 2 slokjes genomen en het blijkt telkens dat zoete bubbels dan het lekkerst zijn.

Maar de echte Champagne drinker drinkt zo een hele fles of met oud en nieuw nog meer. Dan is het anders. Dan gaan de echte smaken veel meer een rol spelen. En dan hebben we het nog niet eens over past het wel bij het eten?

Laatst bleek ook uit onderzoek van dit blog dat Champagne nog steeds onvermindert populair is, ondanks dat het steeds duurder wordt.

Wel ben ik van mening dat je best wel naar een Cava of Prosecco mag grijpen, omdat de prijs gewoon vele malen lager is. En die smaken over het algemeen natuurlijk prima!!!

Je moet alleen niet denken dat je dan iets drinkt dat beter of lekkerder is dan Champagne. Dat blijft de TOP!

Lees ook:Cava scoort goed! Champagne nog steeds populair
Lees ook:Rode wijn ook in de zomer nog steeds veruit het meest populair
Lees ook:Cava workshop
Lees ook:Zon in het glas: citroengranita met cava
Lees ook:Bubbels aan Zee

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Champagne, Cava of Prosecco

 1. Paco

  De gustibus non disputandum est. In het Noorden van Italië is een Prosecco, Ferrari genaamd die het kan opnemen tegen bep. champagnes, maar kost bijna even duur. Vergelijkingen tussen landelijke producties zijn moeilijk door de verscheidenheid aan druiven die worden toegepast. Wij hebben in Spanje uitstekende cava´s maar ik waak er voor ze te vergelijken met de CHamps e.a..

    /   Reply  / 
 2. dened

  allemaal goed en wel, maar is de bepalende factor in veroudering niet de aciditeit? Een schitterende oudere champagne waarbij de scherpe citroenimpressies overgaan in zachtere sinaasappeltonen en dan die petit-beurre! Dat is nog eens wat anders dan ronde banaliteit.
  Voor kinderen en vrouwen graag een Cava, por favor.

    /   Reply  / 
 3. Oli4K

  Dit jaar hebben de Prosecco’s de aandacht, omdat het even heel hip is om op het terras en in de club een proseccootje te nippen. Volgend jaar hoor je er niets meer over want dan ontdekt Nederland de cider (zoals Heineken met hun drankje Jillz – meer info op http://www.jillz.nl – heel goed ziet aankomen).

    /   Reply  / 
 4. Bart Samsom

  Cava en andere mousserende wijnen niet uit de Champagnestreek hoeven niet per se beter te zijn, maar ze kunnen zeker kwalitatief even hoog zijn als Champagne. Het gaat tenslotte om de druiven, grond en het process, en dus de streek alleen bepaald niet de kwaliteit. Los van het feit dat de Champagnestreek misschien zijn voorzien van zeer gunstige omstandigheden, waardoor de druiven meer zuren bevatten en koolzuren daardoor kunnen aangemaakt worden, kan je uberhaubt nooit zeggen wat het beste is omdat smaken zo verschillen! Echter kunnen we wel vaststellen dat Champagne het duurste is, maar dat maakt het uiteraard niet de beste, en voor velen zelfs het niet waard!

  Bart Samsom
  namens http://cavaclub.com/

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>