Chapoutier onderzoekt Engels terroir

Michel Chapoutier, bekend wijnmaker in de Rhône, is op zoek naar geschikte wijngaarden in Engeland. Hij is ervan overtuigd dat Engelse wijn een toekomst heeft, maar zoekt niet in de traditionele gebieden Kent of Sussex. “Ik ben niet geïnteresseerd in kalk: de wortels kunnen er niet ver genoeg vertakken en het geeft geen interessante mineraliteit aan de wijnen.”

Waar hij dan wel op zoek is, wel hij niet onthullen, aldus het Engelse magazine Decanter. Dat zou anderen maar op het idee brengen… Wel wil hij nog kwijt dat chasselas een mogelijk interessante druif voor de Engelse omstandigheden is.

Zou hij ook naar Nederland komen, misschien… ooit…? 

Lees het hele artikel in Decanter

Lees ook:Chapoutier licht zijn opmerkingen over ‘natuurlijke’ wijnen toe
Lees ook:Vooroorlogs voorraadje wijn vernietigd
Lees ook:Jancis Robinson over Bordeaux 2010
Lees ook:Engelse herkomstbenaming voor één wijngaard in de maak
Lees ook:Winnaar wijnfoto wedstrijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>