Beste wijnboek voor pro’s komt uit Zweden

Het Zweedse wijnboek The Creation of Wine heeft in de categorie ‘Beste Wijnboek voor Professionals 2010′ de Gourmand World Cookbook Award 2011 gewonnen. Het boek is geschreven door Britt Karlsson, met foto’s door Per Karlsson. Uitgever is Carlsson Publishing in Stockholm.

Het boek gaat zeer uitgebreid in op het telen van druiven voor wijnproductie en het vinificatieproces in de kelder. Helaas is het boek nog niet vertaald in een andere taal dan het Zweeds. Britt en Per zijn (zeer sympathieke) Zweedse wijnjournalisten die in Parijs leven. Daar zijn zij ook eigenaren van een bureau voor wijntoerisme, BK Wine Tours, en organiseren regelmatig boeiende wijnreizen.

Het boek ontving eerder al de prijs voor Beste Wijnboek van Zweden, in 2010.

Originele Zweedse titel: Ett Vin Blir Till – arbetet i vingården och i vinkällaren (The Creation of a Wine, the work in the vineyard and in the wine cellar)
Uitgever: Carlsson Förlag
Formaat: 300 pages, 170x240mm, hard cover, rijk geïllustreerd.

Meer informatie

Lees ook:Met BKWine naar Bordeaux en Bourgogne
Lees ook:Meer drinken, betere zorg
Lees ook:Shortlist Born Digital Wine Awards bekend
Lees ook:Einde Alcoholmonopolie Zweden ?
Lees ook:Win het boek Vivre!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>