Jarenlang heb ik de Bianco van Francis Ford Coppola van het Niebaum-Coppola huis als huiswijn gehad. Totdat ze in 2003 de samenstelling van de wijn veranderde en ik het ineens niet lekker meer vond. Ik was ook erg onder de indruk hoe iemand die vooral goede films maakt, nu toch ook een fantastisch wijnhuis kan ontwikkelen door er veel geld in te pompen. En ook door er erg goede wijn van te maken. Hoe krijg je dat voor elkaar?
Nou, hij gaat het nog een keer doen, want hij heeft weer een wijngaard gekocht en gaat daar weer iets moois van maken. Ik ga hem in ieder geval volgen…
Lees ook:Haarlemmer Culinair
Lees ook:Een zeer bijzondere wijnopener
Lees ook:Chateau Pichon Lalande te koop
Lees ook:Nieuwe site van Beringer
Lees ook:Wat is de prijs van mijn wijn?
Ik zag laatst ook dat Brad Pitt in de wijn gaat. Al die sterren in de wijn, grappig zeg. Ben benieuwd of dat wat is
Eind februari was ik op tijdens de “wine tasting” dagen ook op het nieuwe landgoed van Francis Ford Coppola, en hoewel nog lang niet alles gereed is, krijg je wel een idee dat dit een indrukwekkende en toeristen trekkende winery is. Persoonlijk een van zijn lekkerste wijnen, de Claret!
In augustus gaan we weer terug, hopelijk is het restaurant dan ook geopend.