Grootse wijnen van kleine importeurs

In de WijnWebWinkelgids bespreek ik 50 wijnwebwinkels. Veel van die webwinkels behoren aan kleine wijnimporteurs, die binnenkort weer een gezamenlijke proeverij houden: Grootse wijnen van kleine importeurs.

De proeverij wordt gehouden op zondag 17 april in showkas de Arendshoeve te Aalsmeerderbrug.

Vorig jaar werd deze proeverij voor het eerst gehouden, en werd het een groot succes. Dit jaar verwacht de organisatie nog meer bezoekers, aangezien het voor wijnliefhebber dé kans is om bijzondere wijnen uit allerhande landen te proeven. Kleine wijnimporteurs kunnen wijnliefhebbers namelijk iets bijzonders bieden. Ze werken met kleine producenten, die veel aandacht besteden aan terroir, de speciale smaak van de regio. Door de kleine schaal van de importeurs – meestal zijn het eenmanszaken met minder dan 50.000 flessen import – kan de importeur bovendien veel persoonlijke service leveren. De wijnen zijn uniek en niet op grote schaal verkrijgbaar. Verder hebben de meeste importeurs zich gespecialiseerd in een land of een streek, waarin ze thuis zijn.

Op deze tweede editie zullen diverse wijnproducenten aanwezig zijn, en worden allerhande ‘Taste’-workshops gehouden. Meer informatie over het programma en de kosten vind je hier. Bovendien is er een Facebook-pagina voor alle liefhebbers.

Lees ook:Proeverij op komst: Grootse wijnen, Kleine importeurs
Lees ook:Grootse Wijnen van Kleine Importeurs groot succes
Lees ook:Bezoek dit jaar Grootse Wijnen, Kleine Importeurs!
Lees ook:Het jaarlijkse KWI evenement
Lees ook:Perswijn past evenementen aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>