Een nieuw onderzoek, deze week gepubliceerd in de ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’ uit Californie toont aan dat door het ozon gat en de globale opwarming van de aarde het aantal hete dagen in Napa tegen het einde van de eeuw te veel is om er wijn te produceren.
Geen wijn dus meer uit Napa in 2100.
Dan zeg je dus eigenlijk dat er een industrie van 3 miljard dollar naar de knoppen gaat en dan luisteren de Amerikanen wel
De heren gebruiken hiervoor een model die iedere 300 km2 van de aarde modelleert. Andere wetenschappers moeten natuurlijk gelijk zeggen dat het onderzoek niet klopt. Haha.
Lees het hele artikel hier…
Lees ook:Grootste wijnbedrijf ter wereld in zwaar weer
Lees ook:Op vakantie: de Napa trein
Lees ook:Enquete over kurk of schroefdop
Lees ook:Napa Valley in 2040 te warm voor kwaliteitswijnbouw
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 12: December in Nederland