Een bezoek aan de Bergerac

Dordogne, voor wie dit leest, ja inderdaad daar ben ik nu. In de Bergerac. Toeristisch gekend door menig Nederlander, ook wijnliefhebbers komen hier graag. Van de kleinste appellation Cotes de Duras, ten zuidwesten van Bergerac tot aan het grote Monbazillac, in de afgelopen decennia zijn deze allemaal zeer verbeterd.

Als basis voor wit: nog altijd semillon, muscadelle en sauvignonb blanc.

En voor rood worden ook de druiven  van de  grote ‘buur’  de Bordeaux gebruikt. De andere benaming voor de Bergerac is de Perigord.  Ganzelever en truffels zijn hier niet anders dan normaal! :)

In de subdistricten Haut-Montravel, Monbazillac, Saussigna en Rosette worden alleen witte druiven verbouwd.
Het kleine Pécharmant is bekend vanwege de rode wijnen. Uitsluitend blauwe druiven: malbe, cabernet franc, cabernet sauvignon en merlot worden hier verbouwd.

Wel, ik laat me verrassen!

Voor nu vast een kleine impressie:

Lees ook:De natuurlijke pracht van de Bergerac
Lees ook:Verleidelijke Bergerac-wijnen
Lees ook:Zo Naturel! Bergerac wijnen
Lees ook:Bergerac is zó 2014
Lees ook:Bergerac, wijnen van de toekomst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>