Slingehorst en Hof van Twente nieuw bij De Nederlandse Wijnwinkel

Utrecht – Sinds deze zomer zijn de wijnen van Wijngaard Slingehorst en Hof van Twente ook beschikbaar bij De Nederlandse Wijnwinkel. De wijnen werden gekeurd door het wijnpanel en goedgekeurd. Daarmee komt het aantal Nederlandse wijnen in het assortiment van De Nederlandse Wijnwinkel op ruim 50. De in Groenlo gelegen wijngaard Slingehorst stamt uit 2006 en is nog niet zo bekend. Eigenaren Ton en Hermi Lexmond produceren echter zeer mooie wijnen die ook bij de Nederlandse Wijnkeuring niet ongezien blijft. Zowel in 2010 als 2011 kende de jury Slingehorst Goud toe, net als twee keer brons. Hof van Twente is meer bekend, hetgeen deels ook te danken is aan de samenwerking met Thérèse en Jonnie Boer van De Librije. Ilse en Roelof Visscher zijn niet alleen bevlogen wijnmakers, ze willen de kennis en kunde ook delen. Daarom zijn er veel opleidingen, trainingen en cursussen op het Hof. Van Slingehorst voert De Nederlandse Wijnwinkel de Gris du Printemps (wit) en Marhulzer Es (rood). Van Hof van Twente zijn de Johanitter en de Solaris opgenomen.

De Nederlandse Wijnwinkel

Een initiatief gestart in 2010 om Nederlandse wijnen op een professionele manier breed beschikbaar te maken voor consumenten. Van de bijna 100 wijnmakers die op voldoende schaal wijn maken, zijn er uiteindelijk een kleine 20 door de selectie gekomen. Daarvan voert De Nederlandse Wijnwinkel nu circa 50 wijnen. Hiermee kunnen consumenten op één adres een doos samenstellen en kennismaken met de kwaliteit van Nederlandse wijnen.

Lees ook:Nieuwe wijngaard gedoopt met Twentewijn
Lees ook:Nederlandse rosé wint publieksprijs in Scheveningen
Lees ook:Ontdek Nederlandse wijn
Lees ook:Winnaars Wijnwebwinkel en Wijnwinkel van het jaar bekend
Lees ook:Solaris by Wester

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>