Grootste wijnbedrijf ter wereld in zwaar weer!

Constellation

 Na een aantal jaren van groei en winst is Constellation nu in zwaarder weer terecht gekomen. 

Constellation, een van ’s werelds grootste drankenconcerns met wijnmerken als Stowells, Hardys, Nottage Hill, Banrock Station, Robert Mondavi en Ravenswood, heeft de koers van haar aandelen afgelopen weken scherp zien dalen. De koers van het aandeel Constellation zakte inmiddels met maar liefst 11%. Vooral in het laatste kwartaal van 2006 zakte de markt volledig in en werd het slechtste resultaat sinds 2002 gerealiseerd.

Volgens CEO Richard Sands van Constellation zijn de dalende verkopen en de als gevolg daarvan dalende aandelenkoers het gevolg van een forse terugval van de verkopen van de bekende wijnmerken daalden in heel Europa. Ronduit dramatisch ontwikkelden de verkopen zich in het UK. Daar daalden de verkopen van Constellation met maar liefst 16%. De terugval wordt in zijn ogen mede veroorzaakt door de overproductie van wijn wereldwijd èn het feit, dat ook in Australië de laatste jaren een fiks overschot aan wijndruiven van onafhankelijke telers boven de markt hangt. Grote Britse retailers met name kopen inmiddels zelf druiven -of bulkwijnen- op tegen lage prijzen en bouwen daarmee eigen merklijnen op. Sands liet verder nog weten, dat de droogte en aansluitend de strenge vorst dit jaar weliswaar hun sporen in negatieve zin zullen achterlaten in de Australische wijnbranche, maar dat een bijkomend effect zou kunnen zijn dat de druk op de merkwijnen, onder meer van Constellation, er door af zou kunnen nemen.

Bron: Slijtersvakblad

Lees ook:Vacature: CEO Hardy’s M/V
Lees ook:Grootste wijnbedrijf ter wereld in zwaar weer
Lees ook:Constellation groeit 6%
Lees ook:Goed jaar voor Constellation
Lees ook:Constellation Brands groeit 17%

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>