Rubriek: gelezen

Wijn en invloed

Lijstenmania  in Wijnland Wat mij betreft is het bijna klaar met de lijstjes en het rubriceren van restaurant en sommelier des wijnvaderlands. Met de uitreiking van de Michelin maandag aanstaande, sluit ik dat onderwerp verder af, maar wat moest ik lachen toen ik gisterenavond laat thuiskwam van een mooie workshop Smaakstijlen. ME  had de ‘Winelife’

Lees verder...

Wijn bij Grootspraak op de voorgrond

Gelukkig, er komt er weer één aan! Ik raak er aan verslaafd. Hoe moet dat straks in december als alle gidsen en lijstjes vergeven zijn! Ik denk dat ik voor volgend jaar een eigen gids ga maken, online op het wijn.blog.nl! Ik ga op zoek naar de beste  wijnbar van Nederland! Volstrekt niet anoniem  zal

Lees verder...

Sommelier Sprays – de geur van wijn

Via Riedelexpert Fleur Deuss kwam ik op een bizarre site terecht. Je moet maar durven! Bizar is misschien niet het juiste woord in dit geval, maar opvallend ‘in de neus’ is het zeker wel. Als je naar een wijnproeverij gaat is het ‘not done’ om je eerst te besprenkelen met parfum of eau de toilette,

Lees verder...

Met de mannen van de wijn aan de wijn

Kom ik thuis van een uitstekende lunch bij ‘VandeMarkt’  in verband met de Tommasi presentatie Italiaanse wijnen van Fourcroy (morgenochtend opening op het wijn.blog), staat mijn mailbox vol, ligt er een berg post op de mat en ‘rollen’ de businesscards van ‘spannende’ mannen –ontmoet tijdens de lunch- uit mijn tas op de grond. In dit

Lees verder...

Perswijn nummer 7

Perswijn nummer 7 ligt alweer enkele dagen op de ‘leestafel’! Met een mooi supplement “Nieuwe Wereld met Europees signatuur!  Bladerend zie ik veel interessante artikelen, die ik zeker MOET lezen. Ga ik ook doen, maar ja….alles te veel, maar tijd te kort! Want naast de Perswijn ligt de Vinum en de Vino. Nieuwe boeken zijn

Lees verder...

Overjarig Gouds past bij heel veel wijnen

“Een overjarige Goudse zo prachtig als deze kan heel wat hebben. Wit en rood, droog en lichtzoet. Hij is flexibel en vergevingsgezind, maar de lekkerste combinaties zijn toch die met complexe wijnen die net als de kaas mooie rijpingstonen hebben.”   Al concluderend, besluit  Anda Schippers hier haar kaas-wijnzoektocht mee, een kaasexperience die ze samen

Lees verder...

Italiaans Magazine

Tot slot nog een Italiaanse aanrader: het Italië Magazine! Vol met culinaire Italiaanse tips en wetenswaardigheden! Met goede adressen om aldaar te overnachten, de Italiaanse restaurantgids om hier lekker Italiaans te eten.  Winnaar is dit jaar: Ristorante Mediterraneo uit Maastricht met chef-kok Pino Melani! Kortom een magazine voor bij  de openhaard!

Lees verder...

Vindict’s oprichter Weinakademiker

“Social Media and Wine. How to seduce, please and bind the Dutch wine consumer through social media. A case study for Vindict Wine”.  Dat is de titel van de scriptie die Huib Edixhoven (oprichter van Vindict) schreef. Hiermee verkreeg hij niet alleen de titel van Weinakademiker, maar won ook nog de Austrian Wine Marketing Board

Lees verder...

Culinaire trips in eigen land bij Cazebonne

Lekker en dichtbij in Nederland De reisbranche constateert een toenemende vraag naar bestemmingen dicht bij huis. Voor een organisatie die culinaire wijnreizen in het buitenland organiseert een spannende uitdaging. Tijdens een ontdekkingsreis in eigen land vond Cazebonne tal van verborgen culinaire schatten in Nederland. Zij stelden heerlijke culinaire trips samen, waarbij men de bron van

Lees verder...

Bib Gourmand ook in België – Fong Mei

Ja, iets te laat, ik realiseer het me best! Daardoor het ritme van de lijstenmania verstoord. De Bergerac bracht me veel leuke dingen, maar ja, het werk blijft dan even liggen. Sorry, maar voor wie het nog niet weet, is dit dan een interessant bericht. Met de Bib’s die maandag door de Michelin bekend zijn

Lees verder...

Nicolaas Klei, omfietser

Tot op de bodem! Ik las het tot op de laatste letter, het masterwork, het ‘magnum opus’  van Nicolaas Klei, subtiteling is, hoe toepasselijk ook, ‘Alles over wijn’! Studentikoos is de aanvang van deze dikke wijnbijbel met een ‘AGV-tje’ Aardappels, groente, vlees en wat, ja wat, drink je nu bij deze schotel!   In zijn

Lees verder...

Wine Match

Net nog op het web gelezen: “Omdat een goede wijn niet voor iedereen automatisch een lekkere wijn is, is er nu Wijnmatch. Op basis van jouw beoordelingen van eerder gedronken wijnen, zie je welke wijnen aansluiten bij je persoonlijke smaak en welke wijnen, hoe goed ook, je beter niet kunt kopen. Wijnmatch werkt samen met

Lees verder...

Een wijnbouwer is een duizendpoot

De opkomst van de Vlaamse wijnbouw gaat gepaard met ‘groeipijnen en kansen’! “Verkoop Wijnbouwers moeten zelf zorgen voor een afzetmarkt. “In Vlaanderen is er enkel toekomst voor wijn als onderdeel van een toeristisch, gastronomisch of cultureel concept”, zegt professor Houben. “Een Belgische fles wijn kost al snel tien euro door de dure grond en het

Lees verder...

Venieuwing in het Italiaanse wijnkurken systeem

Schroefdop, synthetische en natuurkurken, ze mogen allemaal! In Italie mag vanaf nu gebruik gemaakt worden van synthetische kurken en schroefdoppen voor DOC wijnen en DOCG wijnen! Dit is natuurlijk koren op de molen van de synthetische producent Nomacorc. Deze laatste is druk bezig de wegen naar de toekomst synthetisch te plaveiden, ten koste van kurk!

Lees verder...

Wijnquiz over de Beaujolais

Op Wijntraining online staat een preview van een quiz over de Beaujolais. Best grappig. Hoewel er wel een discutabele vraag bij staat overigens. Eerst proeven dan ruiken? Hoezo? Beaujolais staat bekend als een vrolijk stukje Frankrijk, net ten zuiden van de Bourgogne. De vele wijnfeesten en events versterken dat vrolijke gevoel zeker! Enfin, ga zelf

Lees verder...