Rubriek: Boekennieuws

Winnaars Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2014 bekend

Tijdens een drukbezochte consumentendag van de Perswijn Voorjaarsproeverij zijn de winnaars van het  Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2014 bekendgemaakt. In een volgepakte zaal reikte Ronald de Groot oorkondes uit aan de winnaars en de nummers 2 en 3  in de verschillende categorieën. Ook werd de Koopgids Voorjaar & Zomer gepresenteerd waarin naast de top 3 ook

Lees verder...

DE SUPERMARKTLEUGEN

Tip! Vanaf het moment dat we het boekje Wat zit er in uw eten? op de Nederlandse markt brachten, kregen we de vraag wat je dan wèl kon kopen. Of we daar een boekje van konden maken. Dat is ondoenlijk, want er zijn meer dan 100.000 verschillende artikelen en we zouden niet weten hoe je

Lees verder...

Wijngaarden in Limburg

Sinds 1 april 2013 op de planken: Wijngaarden in Limburg. “Wijngaarden in Limburg Waar druivenranken bloeien en mooie wijnen worden gemaakt, moet het leven goed zijn. Druiven vereisen een fijne natuur en een aangenaam klimaat om te rijpen. ’Wijngaarden in Limburg’ getuigt van een regio, zich uitstrekkend over twee landen, waar het leven aangenaam is.

Lees verder...

Smaak van wijn

Het online magazine “Smaak van wijn” staat sinds de lancerering  vorige maand -in stilte-, inmiddels wekelijks vol met nieuws uit de wijnwereld voor de wijnliefhebber! Het lijkt de perfecte match te gaan worden tussen de printed papers op niveau en vele blogs die er op het internet tegenwoordig te vinden zijn. Rubrieken zoals –Wijngesprekken, -de

Lees verder...

Basiskennis Bordeaux

Basiskennis …. Steeds vaker realiseer ik me hoe heerlijk het is dat ik kennis van wijn heb. Bovendien ook dat, als ik de antwoorden op bepaalde wijnkwesties niet heb, ik wel weet waar ik kan aankloppen! Bij wie ik moet zijn. Of het nu gaat om taxaties van wijnen of over de vinificatie van de

Lees verder...

Wijnadvies voor bij de Oosterscheldekreeft

Maar dat is niet makkelijk: ‘ga op zoek naar wijnen passend bij de Oosterscheldekreeft’ in de lijn van de uitgave: ‘De Oosterscheldekreeft’! Als je zoals ik een ‘gespleten persoonlijkheid’ bent met een hang naar, een liefde voor lettertjes en foto’s aan de ene kant en wijngepassioneerd aan de andere kant, dan kun je je haast

Lees verder...

Vin de Constance in Fifty Shades Darker

Vin de Constance blijft bijzonder en verwonderen! De wijn uit de oudste wijnstreek van Zuid-Afrika, waarvan de druiven al sinds 1685 verbouwd worden, deed zijn opwachting in het tweede boek van de serie “Fifty Shades Darker” van E.L. James. De wijn wordt dan geschonken tijdens een gemaskerd bal. Tijdens de derde gang, waarbij walnoten en

Lees verder...

Wijn, nieuwtjes en tips

In de maand van bubbels een eigen Champagne lanceren is toch wel heel goed getimed! “Den Haag heeft zijn eigen Champagne”, lees ik op de site van DHFM. “Zondag is het eerste Nederlandse Champagnemerk met formele certificering en classificatie gelanceerd.” Wel spannend! Het Wijn.blog gaat zich er eens in verdiepen! Benieuwd hoe ze zal smaken.

Lees verder...

De Grote Hamersma nu ook op z’n Frans

De Grote Hamersma nu ook op z’n Frans en het wijn.blog mag maar liefst vier exemplaren verloten onder de lezers! Le Grand Hamersma bevat wijnrecensies van de beste Franse wijnen op de Nederlandse markt; toegankelijke en betaalbare flessen maar ook exclusievere wijnen. De gids is tevens een naslagwerk met informatie over de vijftien Franse wijngebieden,

Lees verder...

De Michelin, samengevat!

MICHELIN gids Nederland 2013 Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids Nederland 2013! De Nederlandse gastronomie: constant in kwaliteit en toprestaurants Met de De Librije van Jonnie Boer en Oud Sluis van Sergio Herman behoort Nederland ook in 2013 tot de gastronomische wereldtop van driesterrenrestaurants. Voorzien van een nieuwe look & feel presenteert de nieuwe

Lees verder...

Nicolaas Klei, omfietser

Tot op de bodem! Ik las het tot op de laatste letter, het masterwork, het ‘magnum opus’  van Nicolaas Klei, subtiteling is, hoe toepasselijk ook, ‘Alles over wijn’! Studentikoos is de aanvang van deze dikke wijnbijbel met een ‘AGV-tje’ Aardappels, groente, vlees en wat, ja wat, drink je nu bij deze schotel!   In zijn

Lees verder...

Wine Grapes

Er zijn van die druivenrassen waar je werkelijk nog nooit van gehoord hebt, die je nooit zult proeven, wiens wijn nooit door je slokdarm zal glijden. (Misschien maar goed ook in sommige gevallen.)   Wie heeft er weleens van de Hitzkircher gehoord, om maar eens wat te noemen.   Een Zwitsere variëteit uit, inderdaad het dorpje

Lees verder...

Prachtige foto’s en een nieuw kookboek voor Niven Kunz

Vanaf vandaag is het nieuwe kookboek van Niven Kunz te bestellen! In het boek staan naast de recepten ook de verhalen achter de vis, dus over de leverancier bijvoorbeeld. Neem het bezoek aan Yerseke bij Adri & Zonen, Q-vis (onze vaste leverancier) en het MSC-keurmerk, maar ook verhalen over de producten als inktvis, kabeljauw, oesters

Lees verder...

Van boeken heb je nooit genoeg

“Het loopt al mooi richting september. De trossen van de blauwe druivensoorten verkleuren, en de netten, in elk geval voor Solaris worden langzamerhand weer van stal gehaald. De oogsten komen in het verschiet, en de aandacht van de wijnboer verplaatst langzaam maar zeker van wijngaard naar wijnkelder.” Hiermee begint de jongste blogpost van Jet -Jet Wester,

Lees verder...