Rubriek: Smaakstijlen

Amsterdam Cacaostad

Ingezonden stuk: Goede cacao en chocolade staan 5 dagen centraal in Amsterdam Verschillende primeurs wachten op het publiek van Chocoa, we zijn erg enthousiast over de ontwikkelingen en het aftellen van de dagen naar Chocoa kan beginnen! Hieronder vindt u de update van de evenementen; exposanten op de trade fair, de sprekers op de conferentie

Lees verder...

59e BBB EN 1e FOLIE CULINAIRE SUCCESVOL AFGESLOTEN

PERSBERICHT Beide vakbeurzen trekken meer dan 12.000 horecaprofessionals en gastronomen De 59e horecavakbeurs BBB en de 1e gastronomievakbeurs Folie Culinaire zijn in drie dagen tijd bezocht door 12.037 professionals uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Naast dit goede bezoekcijfer zijn het vooral ook de positieve berichten van de standhouders en de hoge beoordeling van de

Lees verder...

Retour van Muscadet in nieuwe stijl

Een jonge generatie wijnmakers is opgestaan. Muscadet, de wijn uit het westelijke Loire gebied, is terug van weggeweest. Recentelijk werd tijdens het Wine & Food Festival van Proefschrift in Amsterdam een top 45 uit de Loire gepresenteerd. De geselecteerde Muscadet wijnen werden stuk voor stuk zeer goed ontvangen, met name in combinatie met Zeeuwse oesters.

Lees verder...

Een Amersfoortse wijnspijswandeling

In het ‘zoveelste’ weekeinde  Kramer-versus-Wüst gingen wij hier ook van het ene feestje naar het andere met als afsluiting op zondagmiddag de Wijnspijswandeling in Amersfoort. Een mooi concept om de beste restaurants in een stad te ontdekken. Een culinaire ontdekkingstocht waarbij je en passant de hele geschiedenis van de stad meepakt. Zeker als je in

Lees verder...

Wijn&Spijs proeverij Alsace

Domaine Alsace organiseert op zondag 17 maart 16.30 – 20.00 uur een wijn & spijs proeverij in Rotterdam. Wijnen uit de Elzas hebben uitstekende gastronomische kwaliteiten. In de Elzas staan maar liefst zeven verschillende druivenrassen aangeplant, waardoor er voor elk moment en bij elk gerecht een passende wijn te vinden is. Domaine Alsace laat u dit ervaren tijdens Proef

Lees verder...

Wijn en vegetarische gerechten …. waarom niet?

Een unieke bijeenkomst, dat was het daar gisterenavond in het Pakhuis van BuyYourWine in Soest, waar het Wijncoachingbureau voor Food&Wine een masterclass had uitgeschreven voor het combineren van vegetarische gerechten in combinatie met wijnen. Niet voor het eerst werden de bekende smaakstijlen (Leer van Klosse) hier uitvoerig behandeld. Midden tussen het wijnwalhalla aan de proeftafel

Lees verder...

Barolo om te proeven

Het is nog niet eerder voorgekomen, maar gisterenavond was het voor het eerst werkelijk te koud in het pakhuis en verhuisden we naar elders. De wijnen waren dat zeker waard, wit zou misschien geen probleem op leveren, maar de rode als ijswijn te drinken zou eeuwig zonde zijn. Gisterenavond lag het zwaartepunt op kooktechnieken, met

Lees verder...

Wijn in een vegetarische match

Taarten Ik ben gek op taarten! Ooit, toen in nog niet zolang van school was, startte ik een kleine coffeeshop. Ha, ja, met gebak en koffie! ‘De kleine Konditorei’  zat in een hoek van de Kerkstraat/ Schoutenstraat in Hilversum en bij mij kwamen de mensen voor ouderwets lekkere koffie en voor eigen gebakken taart! Ik

Lees verder...

Wijn, nieuwtjes en tips

In de maand van bubbels een eigen Champagne lanceren is toch wel heel goed getimed! “Den Haag heeft zijn eigen Champagne”, lees ik op de site van DHFM. “Zondag is het eerste Nederlandse Champagnemerk met formele certificering en classificatie gelanceerd.” Wel spannend! Het Wijn.blog gaat zich er eens in verdiepen! Benieuwd hoe ze zal smaken.

Lees verder...

De wijntest van Cabernet d’Anjou Rosé

De tweets kwamen eergistermiddag op gang! Zodra op het nieuws bekend werd gemaakt dat het gisteren misschien wel code Rood zou zijn op Neerland’s wegen, was het  getwitter niet meer van de lucht! Immers, we moesten allemaal naar de Cabernet d’Anjou Wijnlunch in Rijswijk, bij Crème Crue!

Lees verder...

Aaldering vineyards & wines

Nog altijd ligt hij hier op mijn bureau! De proefnotitie van de Pinotage blanc 2012 van Aaldering. Nu ga ik hem plaatsen! Hij is te lezen bij de Proefnotities van het Wijncoachingbureau. Deze bijzondere wijn van blauwe druiven, een Blanc de noir, heeft niets van zijn typische rode pinotagegeur, soms als wat rubberachtig omschreven. Dit

Lees verder...

Zoete wijn of rode wijn bij de Gorgonzola met peer

“Gorgonzola: de 3e favoriete kaas van Italië Het gaat goed met de Italiaanse blauwschimmelkaas Gorgonzola. Jaarlijks wordt in Italië zo’n 500 miljoen kilo Gorgonzola geproduceerd. Zowel de consumptie in Italië als de export neemt toe. Na Grana Padano en Parmigiano Reggiano is Gorgonzola de meest geproduceerde kaas van Italië.” Ik lees dit vanochtend  op het

Lees verder...

Wijn, een vegetarisch voorstel

“Marja, wanneer ga je nu eens iets met wijn en vegetarische gerechten doen?” Niet één keer, maar wel tien keer is het me gevraagd. En nu…. Nu ga ik er iets aan doen. Eind januari start ik met een masterclass over vegetarische gerechten en wijnen. Hoe ga je daar mee om, hoe combineer je, hoe

Lees verder...

Masterclass regionale wijnen en gerechten bij Anneline in mes amis – Maastricht

Iets voor 12.00 uur stap ik Château Maestricht binnen. Château Maestricht dat tot en met maandag de place to be is als je van vineuze en culinaire zaken houdt. Hier geven meer dan 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen acte de présence. Daarnaast wijnhuizen zoals Thiessen, Sauter en Professionals in Wine, maar ook  Brand Bier en

Lees verder...

Wijn & Spijs Van Dijk – Zaltbommel

Nieuw in Zaltbommel: Wijn & Spijs Van Dijk – proeverijen, workshops en evenementen   De belangstelling voor wijn heeft in de afgelopen decennia een enorme vlucht genomen. Meer en meer is de keuze van een wijn een geliefd onderwerp van gesprek. Een goed gemaakte wijn een mooi verhaal gaan vaak hand in hand. Een wijnproeverij organiseren

Lees verder...