Wijnpenning van het KVNW/Productschap WIJN

HENK BART ONTVANGT DE WIJNPENNING VAN DE KVNW EN HET PRODUCTSCHAP WIJN UIT HANDEN VAN DE KVNW VOORZITTER PETER VAN HOUTERT

Persbericht – Op 7 september 2014, precies op de dag dat Joop Bart 50 jaar geleden zijn nieuwe eigen bedrijf inschreef bij de KvK als wijnimporteur, ontving zoon en nu eigenaar Henk Bart de bijzondere penning en oorkonde DE WIJNPENNING. Deze penning wordt zeer zelden uitgereikt aan diegene die een belangrijke bijdrage aan het product wijn hebben geleverd in Nederland.oorkonde bart

De familie Bart en het team van wijnimport J. Bart zijn zeer trots op deze bijzondere Wijnpenning.
De ‘Wijnpenning’
De aan Henk Bart uitgereikte Wijnpenning en oorkonde is voor de eerste keer in de geschiedenis van de Wijnpenning ondertekend door zowel de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en Het Productschap Wijn. Deze onderscheiding is een blijk van waardering voor belangrijke verdiensten met een positieve invloed op het product wijn dan wel op de wijnbranche als zodanig.

Henk Bart & Wijnimport J. Bart
Henk Bart (55) treedt in 1979, na wijnopleidingen te hebben gevolgd in de Geisenheim (Rheingau, Duitsland) en Beaune (Bourgogne), toe in het bedrijf van vader Joop Bart die in 1964 het bedrijf begon. Sinds 1998 draagt Henk Bart de volledige eindverantwoordelijkheid.
In 2014 bestaat het bedrijf dan ook 50 jaar.
Tegenwoordig is Wijnimport J. Bart een onderneming met veertig personeelsleden en met twee vestigingen: naast de hoofdvestiging ‘Fort Benoorden Purmerend’(Unesco Werelderfgoed) in Zuidoostbeemster, kent de onderneming ook een vesitiging op het Food Center Amsterdam.
Henk Bart onderhoud persoonlijk alle contacten met de 230 producenten uit de 17 landen waaruit hij importeert, totaal meer dan 800 wijnen. Hierdoor heeft hij een nauw samenwerkingsverband en is er wederzijds veel vertrouwen. Dit is duidelijk te zien aan hoe lang velen producenten al samenwerken met Henk Bart, tot al 30 jaar lang.

Henk Bart ondersteunt diverse charitatieve organisaties en verzorgt trainingen en regelt bedrijfsbezoeken voor Hogere Hotelscholen (o.a. Scheveningen), ROC’s zoals ROC Mondriaan in Den Haag en ROC Amsterdam, het SVH en het Gastvrijheidsgilde. Ondersteuning en kennisoverdracht aan onderwijsinstellingen zijn voor Henk Bart speerpunten. Ook intern is dit het geval. Alle wijnadviseurs ontvangen de mogelijkheid om Vinoloog te worden. Ook de chauffeurs, magazijnmedewerkers en administratie krijgt deze mogelijkheid en nemen deze ook vaak aan.
Henk Bart is een betrokken partner van de KVNW en denkt mee met alle actualiteiten die het KVNW bezig houdt qua wijnwetgeving en overheidsgerelateerde  kwesties door o.a. ook in de verschillende commissies en besturen deel te nemen.

Lees ook:Wijn de oude kerk van Oudendijk
Lees ook:De Wijnpenning uitgereikt aan Piet Rutten
Lees ook:RODERICK ROS IS TERUG BIJ WIJNIMPORT J. BART
Lees ook:Acht wijnhandelaren ontvangen het herziene keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar
Lees ook:Zeven bedrijven ontvangen keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>