Rubriek: Doen!

Eerste Apeldoornse wijnschool opent weer haar deuren.

Persbericht Eerste Apeldoornse wijnschool opent weer haar deuren. De scholen zijn weer begonnen dus de eerste Apeldoornse wijnschool gaat ook weer van start. Het lager onderwijs begint met de opleiding wijnvignet op zaterdag 4 oktober. In een dag leert u de beginselen van wijn. Op vrijdag start het middelaaronderwijs met de opleiding wijnbrevet/SWEN 2. Het

Lees verder...

Wijnspel “Wijnen met Stijl”

Vorig jaar zomer deed Smaakvanwijn.com een zomerspecial over Frankrijk. Ook dit jaar staan ze klaar met een zomerspecial!  Weer over Frankrijk, maar wel met een hele andere insteek. Waren ze vorig jaar vooral aan het zenden, hoe leuk lekker en bijzonder Franse wijnen toch zijn – ze raakten er niet over uitgesproken – dit jaar

Lees verder...

Een wijnsocieteit in Soest – voor je eigen proefgroep

Veel wijncursisten die een opleiding SWEN of WSET hebben gevolgd, willen graag wijn blijven proeven. Op een geregelde basis.  Het is opvallend echter, hoe lastig het soms blijkt te zijn, een leuk proefgroep te formeren. Soms lukt het echter wel en worden vriendschappen voor het leven gesmeed. Soms gaat het allemaal wat lastiger, of valt

Lees verder...

Wijncursus in de ochtend – dat kan!

Er is een toenemende interesse in wijn en de wereld die hier achter ligt. Het leger van wijnliefhebbers is groeiende! En dat is een goede ontwikkeling. Een hele goede. Immers als je bedenkt dat de fles, de afsluiting, het etiket en alle handelingen om de wijn in de fles te krijgen en vervolgens naar een

Lees verder...

EXTRA EVENEMENTEN OP EN ROND BBB 2013

Veel activiteiten op Bourgondische horecavakbeurs en in de stad Maastricht Maastricht 26 september – De Bourgondische horecavakbeurs BBB heeft gedurende de drie beursdagen een vol randprogramma van en voor horecaprofessionals. De activiteiten vinden plaats op de beurs zelf maar ook in de binnenstad van Maastricht. De officiële opening van de BBB en gastronomievakbeurs Folie Culinaire

Lees verder...

10e editie van de vakbeurs

10e editie van de vakbeurs « France- Vins » 
Maandag 20 januari 2014 in Amsterdam & 
Dinsdag 21 januari 2014 in Brussel Voor het 10e achtereenvolgende jaar, wordt de beurs France – Vins in januari georganiseerd. Een honderdtal Franse producenten zullen hun wijnen presenteren aan wijnprofessionals uit België en Nederland. France Vins is een vakbeurs en richt

Lees verder...

Scala aan internationale topchefs op Folie Culinaire in MECC Maastricht

Van maandag 7 t/m woensdag 9 oktober 2013 vindt in het MECC in Maastricht een nieuw topevent voor de professionele gastronomie plaats: Folie Culinaire (opvolger van de EFFF).  Drie beursdagen lang zijn er doorlopend demonstraties van internationale topkoks en draait alles om culinair genieten, beleven, ervaren, ruiken en proeven. Een scala aan internationale topchefs geeft

Lees verder...

Amsterdamse Haringparty

Extreem koud lenteweer vertraagd de komst van de Hollandse Nieuwe! Amsterdamse Horeca Haringparty 2013 gaat gewoon door. De traditionele haringparties vangen bot dit jaar, want door het extreem koude lenteweer warmt het zeewater te langzaam op. De feestelijke verwelkoming van de eerste Hollandse Nieuwe valt daardoor in het water. Talloze organisaties vissen dit jaar daardoor

Lees verder...

VariatieChef van het Jaar

Koks en restaurants meld u aan! de Verkiezing  is nu officieel van start! Top jury onder leiding van Jonnie Boer reikt officiële titel uit aan beste vegachef. Vanaf deze week kunnen restaurants zich aanmelden voor de verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar’. Stichting Variatie in de Keuken gaat de komende maanden op zoek naar de ‘VariatieChef

Lees verder...

Lieske Vos, een bevlogen wijndocente

Breda Wijncursussen, Start Wijnbrevet volgende week Gisteravond een mooie avond beleefd met de Basiswijncursus in Breda. Wijn en Spijs van een bevlogen docent Lieske Vos was een feest. Zo is over wijn leren voor iedereen leuk. Maandag begint Lieske in de Rooi Pannen met WIJNBREVET, het laatste wijnbrevet voor de zomer. in Brabant. Kijk op

Lees verder...

In een dag je wijnvignet halen

Plaats van handeling: het Pakhuis van BuyYourWine. Hier gingen afgelopen zaterdag 11 mensen op voor het Wijnvignet – basisexamen SWEN – een kennismaking met de wereld van wijn. Een gemixed gezelschap van heren en dames met één gezamenlijk doel: aan het einde van de midddag examen doen. Smaakvanwijn was aanwezig en observeerde, luisterde, keek mee

Lees verder...

Mijn gesprekken zijn wijngesprekken

Regelmatig kopt het nieuwe online wijnmagazine Smaakvanwijn.com spraakmakende wijngesprekken het internet op. Zo spraken ze  bijvoorbeeld John Bindels al een keer over het fenomeen wijnjournalist en André Sauerbier over marketing in de wijn. Over wie, o wie, kun je aanstaande zaterdag op Smaakvanwijn lezen? Is het een man of een vrouw? Wat is zijn of

Lees verder...

De rode wijnen van het Gardameer

De rode wijnen van het Gardameer Het noorden van Italië is nog steeds een populaire vakantiebestemming. Vooral veel gezinnen en stellen reizen ieder jaar weer richting het Gardameer. Van oudsher is dit een bijzondere wijnstreek. De Romeinen verhandelde de wijn met het Midden-Oosten. De wijn moest dus lange afstanden kunnen afleggen en daarom werd er

Lees verder...

Diner met een Oostenrijkse wijnmaker

Diner met Oostenrijkse wijnmakerOp zaterdag 23 maart verwelkomt Women on Wine Maria en Josef Reumann in restaurant de Altena.   Maria en Josef Reumann hebben een prachtig wijnbedrijf in Mittelburgenland. Het is een gebied waar met name rode wijn geproduceerd wordt. Op deze avond zal het accent dan ook liggen op rode wijn!

Lees verder...

Wijnvignet gaat op reis

Wijnvignet op reis Bij het Wijncoachingbureau kun je het jongste wijnniveau tegenwoordig in een dag volgen als je wilt. Het wijnvignet! Aansluitend doe je dan direct examen en ga je bij wijze van spreken met het diploma onder je arm naar huis! Ontzettend leuk  dat je eindelijk gewoon fijn kunt meepraten als er om je

Lees verder...