Wijncursus in de ochtend – dat kan!

Er is een toenemende interesse in wijn en de wereld die hier achter ligt. Het leger van wijnliefhebbers is groeiende! En dat is een goede ontwikkeling. Een hele goede. Immers als je bedenkt dat de fles, de afsluiting, het etiket en alle handelingen om de wijn in de fles te krijgen en vervolgens naar een wijnwinkel te vervoeren allemaal toch wel iets zullen moeten kosten, dan kun je je voorstellen dat  een paar euro verschil al heel veel doet voor de inhoud van die fles!
Hoe zit het eigenlijk met die inhoud? Is elke belletje in de bubbel een daalder waard? Wat is nu een mooie kwaliteit voor een speciale  gelegenheid? Wijnen uit de hele wereld komen inmiddels uit de kast! We drinken niet alleen meer Franse wijnen, hoe lekker die zijn, maar dat kunnen Griekse ook zijn en Hongaarse, Portugese, Chileense, Israëlische, Nederlandse, Canadese. Kortom wijn komt uit de hele wereld en als je je er in verdiept, dan kun je er veel plezier aan beleven! Want één ding is zeker: wijn is bijzonder en alles behalve een ‘eenheidsworst’!

Dat proberen we ook over te brengen bij de uitgebreide ochtendbasiscursus (niveau SWEN I)  voor wijn in Soest. Heel bewust pakken we de vrijdagochtend hiervoor omdat we er van overtuigd zijn dat er dit een dag is die vaak ‘werkvrij’ gehouden wordt.  Het bezig zijn met wijn inspireert je meteen voor het hele weekeinde! Wat ga je inslaan voor je eigengemaakte zuurkoolstamppot met casselerrib? Een mooi moment om het ‘natte’ huiswerk van de wijncursus te doen:) als we net de Elzas aangedaan hebben. Of stel, je hebt een gerecht met coquilles in je hoofd. Ook daar is genoeg huiswerk voor te verzinnen.

De vrijdagochtend wijncursus start in Soest, bij Studio Smaak van Wijn op 14 februari! In zes ochtenden maken we een wijnkenner van je. In zes ochtenden leer je veel over wijn en ga je aan het einde zoveel makkelijker een wijnwinkel in om je wijn voor het weekeinde te selecteren. Zelfverzekerd! Bijkomend voordeel is dat je tijdens je cursus gratis de maandelijkse DerdedinsdagProeverij kan meedoen.

 

 

Lees ook:Smaak van wijn nieuw online magazine
Lees ook:Overal makkelijk wijnen kiezen met je Wijnshaker-app
Lees ook:Landelijke wijnboerderij aan de rand van het dorp
Lees ook:Gelezen in Perswijn
Lees ook:Eleveld gaat vandaag weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>