Eerste Apeldoornse wijnschool opent weer haar deuren.

logo wijnen apeldoornPersbericht Eerste Apeldoornse wijnschool opent weer haar deuren.

De scholen zijn weer begonnen dus de eerste Apeldoornse wijnschool gaat ook weer van start. Het lager onderwijs begint met de opleiding wijnvignet op zaterdag 4 oktober. In een dag leert u de beginselen van wijn. Op vrijdag start het middelaaronderwijs met de opleiding wijnbrevet/SWEN 2. Het Wijnbrevet is een diepgaande wijnstudie in negen lessen! De hele wereld komt aan bod in dit uitgebreide programma. Examen kunt u vervolgens doen aan de Wijnacademie in Maarn, waarna u, na het behalen van het diploma verder kunt gaan voor de opleiding tot vinoloog.

Gewoon kennis maken met wijn en wijnproeven dat kan op onze proefavonden op 7 oktober is de eerst volgende.

Masterclasses.
Op 17 oktober is Nederlands beste Sommelier en voorzitter van de Nederlandse Sommeliersvereniging Edwin Raben weer onze gast. Tijdens deze wijnspijsavond leert u bij het nuttigen van vier kleine wildgerechtjes over welke wijnen erbij passen en welke niet. U leert het deze avond.

30 oktober is het kleine import bedrijf Grenada wijnen onze gast. Zij importeren wijnen uit het zuiden van Spanje. Ze vertellen er alles over en u kunt hun wijnen proeven.

30 nov. Deze masterclass gaat over Argentinie. Apeldoorner Ronald Bennig heeft jarenlang in een van meest toonaangevende wijnbedrijven in Argentinië gewerkt. Hij vertelt er over en u proeft de heerlijkste Argentijnse wijnen.

Aanschuiftafel
Op 8 november is het Zuid Italiaanse wijnhuis Feudi di San Marzano onze gast. Vanaf 18.00 kookt een chefkok een Italiaans gastronomisch diner met bij passende wijnen van het wijnhuis. De chef legt de gerechten uit, het wijnhuis vertelt u meer over hun wijnen.

wijnen

Lees ook:Wijnen & Zn in Apeldoorn en De Eerste Apeldoornse Wijnschool zijn er klaar voor
Lees ook:Lieske Vos, een bevlogen wijndocente
Lees ook:Wijncursus kalender voor het najaar in Soest
Lees ook:Wijnacademie daagt horeca mbo’s uit
Lees ook:Nieuws van De Eerste Soester Wijnschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>