Rubriek: Klassiekers

59e BBB EN 1e FOLIE CULINAIRE SUCCESVOL AFGESLOTEN

PERSBERICHT Beide vakbeurzen trekken meer dan 12.000 horecaprofessionals en gastronomen De 59e horecavakbeurs BBB en de 1e gastronomievakbeurs Folie Culinaire zijn in drie dagen tijd bezocht door 12.037 professionals uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Naast dit goede bezoekcijfer zijn het vooral ook de positieve berichten van de standhouders en de hoge beoordeling van de

Lees verder...

Vinoloog van het jaar voor de tweede keer op een rij!

Dirk Vanhorenbeeck opnieuw vinoloog van het jaar Dirk Vanhorenbeeck won op 7 oktober opnieuw de titel Vinoloog van het Jaar. Vorig jaar werd Dirk Vanhorenbeeck benoemd tot Vinoloog van het jaar 2013 en nu mag hij zich in 2014 ook nog zo noemen. De wedstrijd is een initiatief van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN).

Lees verder...

Château Cheval Blanc en Château Mouton Rothschild openen wijnkelder exclusief voor Dulst!

Vandaag, woensdag 18 september 2013, spoort zaakvoerder Marc Dulst samen met 30 wijnliefhebbers ‘pur-sang’ naar Bordeaux om zo de start in te luiden van het feestelijk jubileum van Wijnen & Likeuren Dulst. Exclusief voor dit 20-jarig bestaan stellen enkele gerenommeerde wijndomeinen zoals Château Cheval Blanc, Château Mouton Rothschild en Château Lafleur Pétrus uitzonderlijk hun kelders

Lees verder...

Brusselse Expo ontvangt Megavino

Wijnliefhebbers noteren alvast 18 tot 21 oktober e.k. in hun agenda want dan vindt de 15e editie van Megavino in Brussels Expo plaats. Een feesteditie dus en daar hoort uiteraard een speciaal gastland bij. En met Spanje hebben de organistoren alvast een ‘dikke vis’ weten te vangen. Spanje is immers niet alleen het grootste wijnland

Lees verder...

Alsace Smaakexperience

P E R S B E R I C H T Nieuwe Alsace Campagne Rotterdam, 12 augustus 2013 – Het Conseil Interprofessionel des Vins d’Alsace heeft een nieuw campagneconcept ontwikkeld, dat momenteel wordt uitgerold in de belangrijkste exportmarkten, waaronder Nederland.

Lees verder...

Amsterdamse Haringparty

Extreem koud lenteweer vertraagd de komst van de Hollandse Nieuwe! Amsterdamse Horeca Haringparty 2013 gaat gewoon door. De traditionele haringparties vangen bot dit jaar, want door het extreem koude lenteweer warmt het zeewater te langzaam op. De feestelijke verwelkoming van de eerste Hollandse Nieuwe valt daardoor in het water. Talloze organisaties vissen dit jaar daardoor

Lees verder...

Sallandse aspergetelers houden open dag

Zaterdag 25 mei 2013: 10.00 – 16.00 uur Kom naar de Open dag van de aspergeboerderijen in Salland Op zaterdag 25 mei 10.00 – 16.00 uur ben je van harte welkom op de Open dag van de Sallandse aspergetelers. De telers en hun medewerkers gunnen je dan een kijkje achter de schermen. Je krijgt zo

Lees verder...

Wijnimporteur “met zijn voeten in de klei”

Op de Wine Professionel kwam ik hem tegen: Jan Herbrink uit Twente! En ik viel als een blok voor zijn bijzondere uitstraling! Ruimte op mijn blog voor de man die iedere maand, jaar in jaar uit op reis is, op zoek naar de druiven in de natuur. Daar waar de wijn echt vandaan komt. “Het

Lees verder...

Beaujolais Trophy voor de laatste keer

Nou vooruit, omdat het de laatste keer zal zijn, daar in Fryslan… “Woensdag kwamen 69 van de 70 deelnemers van de Beaujolais Trophy voor het laatst aan in Drachten. In een karavaan van unieke klassieke automobielen werd sinds 1996 vanuit Drachten de Beaujolais wijn uit Frankrijk opgehaald. De stoet vertrok zondag en kwam woensdagavond weer

Lees verder...

Platter’s Wine Guide

Alweer ruim een week geleden is het dat de Zuid-Afrikaanse wijngids Platter 2013 het daglicht zag! Nu wordt er hier in Nederland elke herfstweek bijna wel een restaurantgids, een wijnalmanak of wijnbijbel gelanceerd in het kader van ‘Lijstenmania’, zodat  je geneigd bent je af te vragen wat die ene Platter er dan nog toe doet?

Lees verder...

AlsaceAmbassadors!

  Onlangs brachten Edwin Raben en een vijftal getalenteerde, jonge sommeliers een bezoek aan de Alsace. Een zeer geslaagde studiereis met meer dan enthousiaste deelnemers, die unaniem erg positief waren over de kwaliteit van de Alsacewijnen. Enkele van hun reacties spreken voor zich: ‘Mijn perceptie over de Alsace is in alle positieve opzichten veranderd.’ en

Lees verder...

Herfst in Lage Vuursche

Lage Vuursche’s  herfstroute kwam gelijk binnen met de  nieuwsbrief Lage Vuursche. Het ene stond in de Kampioen van de ANWB, het andere kwam met de postduif van Restaurant de Lage Vuursche. Om met de laatste te beginnen, het restaurant in het kleine dorpje op de Utrechtse Heuvelrug heeft weer voldoende te bieden dit najaar. Even

Lees verder...

Château Sociando-Mallet goed voor drie wijnmakersdiners bij oosterburen

Deze week komt Pascale Roby, Directeur Marketing van Château Sociando-Mallet naar Duitsland om bij drie verschillende gelegenheden, in drie verschillende steden, in drie verschillende restaurants acht wijnen van 1989 tot aan 2010 presenteren. Om precies te zijn, La Demoiselle de Sociando-Mallet 2010 en 2009. En Château Sociando-Mallet 2010, 2009, 2003, 2001, 1995 en 1989. Sociando-Mallet ligt

Lees verder...

Bodar, Plasterk, wijn & verwonderen!

De oude Grieken wisten het al: een gesprek wordt beter met een mooi glas wijn en wijn wordt lekkerder als je er een goed gesprek bij voert. De betekenis van symposium is ‘samen drinken’ en dat deden die Grieken vroeger terwijl ze onderhoudend converseerden of heftig discussieerden.   In navolging van deze oude traditie presenteert

Lees verder...

Het Beaujolais van de Crus & Climats: retour van het terroir

Op het toppunt van zijn succes werd zo’n 60% van de Beaujolais wijn gebotteld als Primeur. Het terroir deed er in dat geval weinig toe. Maar de belangstelling voor het Beaujolais terroir is gelukkig weer helemaal terug.   De Beaujolais produceert voornamelijk rode wijn. Deze is altijd gemaakt van het druivenras gamay, dat uniek levendige

Lees verder...