Rubriek: Bizar

Douane en wijnsector bundelen krachten tegen Wijnsmokkel

De Douane en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) gaan intensief samenwerken bij de opsporing van belastingfraude in de wijnsector. Om de samenwerking formeel te bekrachtigen, ondertekenden de partijen gisteren een Memorandum of Understanding (MoU) in het Belasting- en Douanemuseum in Rotterdam. In het MoU hebben de partijen afgesproken wat ze van elkaar mogen

Lees verder...

Wijnvignet gaat op reis

Wijnvignet op reis Bij het Wijncoachingbureau kun je het jongste wijnniveau tegenwoordig in een dag volgen als je wilt. Het wijnvignet! Aansluitend doe je dan direct examen en ga je bij wijze van spreken met het diploma onder je arm naar huis! Ontzettend leuk  dat je eindelijk gewoon fijn kunt meepraten als er om je

Lees verder...

Trilogy uit de Alsace

“Discover this unusual wine whose original formulation remains secret. 3 Fermentations, 3 Grapes, 3 Years ageing in contact with natural yeasts, and ZERO dosage. It’s a mineral wine with nuances of brioche, hot bread, almond, sugared almond, truffe, dried forest floor, Neautiful density in a dry style wine.” Dat zegt het wijnhuis! En dit zegt

Lees verder...

DRC geeft wijnen prijs van zes decennia

Een bijzondere proeverij als fotoshoot kun je bewonderen op Drinks Business.  Hier komt in een slideshow de ene na de andere luxueuze wijn voorbij. Tja, kijk zelf maar even. Geen woorden voor. “Domaine de la Romanée-Conti’s Aubert de Villaine selects bottles for the tasting from the famous estate’s cellars. Attendees began the weekend on Friday morning with

Lees verder...

Vin de Constance in Fifty Shades Darker

Vin de Constance blijft bijzonder en verwonderen! De wijn uit de oudste wijnstreek van Zuid-Afrika, waarvan de druiven al sinds 1685 verbouwd worden, deed zijn opwachting in het tweede boek van de serie “Fifty Shades Darker” van E.L. James. De wijn wordt dan geschonken tijdens een gemaskerd bal. Tijdens de derde gang, waarbij walnoten en

Lees verder...

El Bulli, een koninkrijk van kookkunst

Met mijn mond open van verbazing bekeek ik de documentaire over El Bulli, afgelopen donderdagavond: “Koken is kunst geworden en pure chemie bij El Bulli.”  Een documentaire van Gereon Wetzel. El Bulli, het wereldberoemde restaurant, genoemd naar de buldogs van het Duitse echtpaar Schilling dat het pand ooit bezat. Op 31 juli 2011 was El

Lees verder...

Er was eens, in de Bordeaux…

Ik las het in het AD vorige week: “Foutje: kasteel gesloopt!” Het begon als een sprookje: “Ooit stond er in de Bordeaux een prachtige kasteel. De kasteelheer, van Russische afkomst, hield erg van zijn pittoreske paleisje en wilde het omtoveren tot een prachtige pleisterplaats waar hij na noeste arbeid zou kunnen vertoeven! Maar een boze

Lees verder...

Een bijzondere kerstkaart!

Wat een grappige kerstkaart kreeg ik van cursiste SJ toegestuurd. Helemaal in to the wine is ze, topbaan, maar gaat zich ook nog verder specialiseren als vinologe, smaakdeskundige en Wijnspijsspecialiste. Vandaar de cursus bij het Wijncoachingbureau. #LOL!

Lees verder...

Wijn en Food in de krant

De Telegraaf doet melding van prachtige wijnen in gezelschap van een gastronomische lunch. En wel de wijnen van het Limburgse domein Aldenborgh uit Eys! Deze begeleidden de lunch van Karl van Baggem, eigenaar en chefkok van de Hoefslag(*) in Bosch en Duin. De wijnmaker, Peter Pelzer, was zelf aanwezig om over zijn vak, zijn wijngaard

Lees verder...

Sommelier Sprays – de geur van wijn

Via Riedelexpert Fleur Deuss kwam ik op een bizarre site terecht. Je moet maar durven! Bizar is misschien niet het juiste woord in dit geval, maar opvallend ‘in de neus’ is het zeker wel. Als je naar een wijnproeverij gaat is het ‘not done’ om je eerst te besprenkelen met parfum of eau de toilette,

Lees verder...

De wijn en zijn glazen

Aan het woord: Vinologe Fleur Deuss! Glasdeskundige!  Zij is een expert op het gebied van wijnglazen en geeft experimentele  “Glaswerk”- proeverijen! Ze is gek op Riedel, op wijn en op het mondgevoel van wijn in de verschillende glazen! Bijzondere vrouw, met een bijzondere kijk op wijn! Wij hebben elkaar ontmoet en ik was meteen razend-enthousiast

Lees verder...

Over de grens wijn kopen loont

Met speuren op het net komt je echt van alles tegen! Dit is in deze barre tijden toch even goed om te lezen. Aanlokkelijk, maar ja, als je nu al jaar en dag zo’n goede wijnhandelaar hebt…   “DEN HAAG - Het wordt vanaf 1 januari wel heel erg interessant om wijn en sterke drank in onze

Lees verder...

Belgische supermarkten en hun wijnverkoop…uitverkoop

De digitale kant van de De Morgen, vervolgt haar Supermarktwijnen reportage vandaag. De wijnfestivals zijn prima om in de ‘droge’ tijden de wijnvoorraad op een budgettair verantwoorde manier op peil te brengen, maar pas op voor de echte restanten!   “Supermarkten vechten een ware promo-oorlog uit om klanten naar hun wijnrekken te lokken. Kenners waarschuwen

Lees verder...

Lokken Belgische supermarkten met valse wijnkoopjes?

Op de valreep, net voor de start van een proeverij lees ik dit op de Morgen.be! De nieuwe wijnalmanak in je tas, is dus helemaal zo gek nog niet. Dan weet je tenminste wat je koopt! “Supermarkten vechten een ware promo-oorlog uit om klanten naar hun wijnrekken te lokken. Kenners waarschuwen echter voor valse koopjes:

Lees verder...