Rubriek: Boekennieuws

De magazines, wat brengen ze ons?

Tijd voor de bladen van de afgelopen -, de lopende – en de komende maand.  Een daarvan, om zeker door te spitten is de nieuwste uitgave van Delicious. Al is het maar vanwege de fantastische wijnmakers lunch die ze opgenomen hebben.

Lees verder...

N,F&R van vandaag de dag

Een nieuw blog. Een wijnblog maar dan gewijd aan de wijnbouw. Dus niet oeverloos kletsen over wijnen, evenementen, landen, diners, boeken en wat nog meer leuk is, of nog leuker… maar heel serieus over wijnbouw! Het weblog Wijnbouw van Web Jetser. Ik ga me maar eens verdiepen in het hoofdstuk over de vinificatie. Heb zo’n

Lees verder...

N,R&F van vandaag de dag

“Heuvelland dingt mee met het project ‘Vintage Heuvelland’, waarbij de wijnbouw de rode draad vormt. Topchef Kobe Desramault (In de Wulf) is ambassadeur van het project.”  Wie wordt de culinaire Ambassadeur van de Vlaamse steden? Leuk initiatief!

Lees verder...

Gekrakeel in wijngidsenland!

“Sowiewo staat het wijngidssegment, evenals de gehele boekenmarkt, onder druk, beaamt Suzan Schapendonk van uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. Bovendien bespeurt ze een teruglopende interesse van de consument in het product wijngids. ‘We zullen als uitgeverij steeds bij moeten schakelen om aan de wensen van de consument te blijven voldoen. Dit jaar zullen we met

Lees verder...

Gelezen in Perswijn

De nieuwe Perswijn lag voor het weekeinde begon in de bus. Prima timing!  Wat ruikt zo’n blad vers als het zo net van de persen is gerold. Een typische geur, met veel aantrekkingskracht, net als versgebakken brood! Je kunt er niet van  afblijven. Grappig dat ook hier  een artikel over de Mosel te lezen is.

Lees verder...

Nieuw internet Wijnmagazine vanaf mei

België kent straks een bijzonder wijninternetmagazine dat een platform gaat worden voor juist de kleine onbekende wijnboeren!  De oprichter is de Mechelse wijnsommelier Marc Gillis, Wine World Taster of 2004. Vanaf 6 mei is het magazine in the air!  Direct in het eerste nummer al leuke ontdekkingen zoals een interview met de douane over een

Lees verder...

Van boeken, signeren en voordrachten over eten en wijn in de Bijenkorf

De Bijenkorf staat in de maand maart in het teken van boeken, met speciale aandacht voor de Nederlandstalige literatuur. Op zaterdag 10 maart verandert de Bijenkorf Amsterdam in een literair festijn; het Feest der Letteren. Twintig Nederlandse schrijvers, waaronder Tom Lanoye, Connie Palmen, Nico Dijkshoorn, Sylvia Witteman, Kluun en Saskia Noort signeren hun boeken. Ook

Lees verder...

Wat doet het klimaat voor ons wijnland?

Hoeveel wijnbouwers kent Nederland heden ten dage? In Vlaanderen, bij onze zuiderburen, zijn dat er maar liefst 60.  Zij beschikken over zo’ n 98 ha dat goed is voor 315.000 liter wijn. Een slordige half miljoen aan flessen.  (bron: www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_consumptie/Klimaat) Vooraanstaande wijnbouwers zoals bijvoorbeeld Joyce van Rennes, van het mooie Wijnkasteel  Genoels Elderen in Riemst

Lees verder...

De Oosterscheldekreeft, een nieuwe boek aan het begin van het Kreeftenseizoen

“De Oosterschelde kreeft”, leuk om te hebben nu het kreeftenseizoen weer nadert! Op donderdag 29 maart a.s. wordt het kreeftenseizoen officieel geopend. De eerste kreeft die die dag binnengehaald wordt , wordt overhandigd aan staatssecretaris Joop Atsma. Ook ziet het eerste exemplaar van  ‘de Oosterscheldekreeft’ deze dag het licht! Het is het allereerste boek over

Lees verder...

Van Food & Wine en een nieuw boek

Gespot op de website van Carrera Uitgevers heb ik het boek van Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven. Ik ben erg benieuwd. Is dit het zoveelste boek over de relatie tussen wijn en gerecht, over wijn en spijs, of zit hier meer achter. Krijgen we hier echt een kijkje in de moleculenwereld die aan de

Lees verder...