Van boeken, signeren en voordrachten over eten en wijn in de Bijenkorf

De Bijenkorf staat in de maand maart in het teken van boeken, met speciale aandacht voor de Nederlandstalige literatuur. Op zaterdag 10 maart verandert de Bijenkorf Amsterdam in een literair festijn; het Feest der Letteren. Twintig Nederlandse schrijvers, waaronder Tom Lanoye, Connie Palmen, Nico Dijkshoorn, Sylvia Witteman, Kluun en Saskia Noort signeren hun boeken. Ook zijn er live-interviews van 8 auteurs door tv-presentatrice Mieke van der Weij in het Damcafé. Daarnaast vinden er verschillende evenementen plaats zoals pakkende voordrachten over eten en wijn en een hilarische literaire quiz o.l.v. acteur Frank Lammers. Het Feest der Letteren bestaat sinds 1949 is vrij toegankelijk voor het publiek.

Signeersessies van Nederlandse topauteurs
Het hart van het Feest der Letteren klopt in de Lichthal van de Bijenkorf Amsterdam op de eerste etage. Tussen 14.00 en 16.30 uur signeren 20 auteurs daar hun werk. De deelnemende auteurs zijn Peter Buwalda, Midas Dekkers, Nico Dijkshoorn, Adriaan van Dis, Renate Dorrestein, Jessica Durlacher, Anna Enquist, Kluun, Stine Jensen, Herman Koch, Tom Lanoye, Geert Mak, Saskia Noort, Connie Palmen, Ellen van Rijn, Jan Siebelink, Robert Vuijsje, Hanna Bervoets en Sylvia Witteman. Zij vertegenwoordigen de top van de Nederlandse literatuur.

Quizzen, voordrachten en live-interviews
Tussen 12.30 en 16.30 uur vinden er door de hele winkel diverse literaire evenementen plaats; een greep uit het programma:
.Live-interviews met 8 auteurs door tv-presentatrice Mieke van der Weij. In het Damcafé tussen
14.00 en 15.45 uur.
.Hilarische Pulp of Fictie-quiz: het publiek moet raden of de voorgelezen boekfragmenten van
quizmaster Frank Lammers pulp of fictie zijn.
.Culinair aan Tafel: verhalen en tastings van chefkok Yolanda van der Jagt.
.Wijnproeven met wijnkenner Hans Melissen: alle ins en outs over wijn.
.Quiz ‘Het Leven Is Vurrukkuluk’: quiz rondom het meesterwerk van Remco Campert.
.Poëzie Escribano: een dichter maakt op basis van verhalen van bezoekers een levensgedicht
op een ouderwetse typemachine.
.Architect Kees Marcelis geeft bezoekers interieuradvies en signeert zijn boek Seeing is Creating.

Exclusieve uitgave Sylvia Witteman over werk en geld
Ter gelegenheid van de literaire boekenmaand publiceert auteur en publiciste Sylvia Witteman het boek Inflatiekroketten. Een bundeling van nooit eerder gepubliceerde columns met als thema geld en werk. Het zijn 25 luchtige en humorvolle korte verhalen over o.a. het fenomeen consuminderen, ludieke tips over hoe om te gaan met zakgeld, het voordeel van thuiswerken en de wondere wereld van freelance werken. Het boek is vanaf 1 maart exclusief te koop bij de Bijenkorf voor € 4,95.

Lees ook:Vrouwelijke wijnschrijvers in opmars…
Lees ook:Wijnquiz over de Beaujolais
Lees ook:Wijn volgens Alain Coninx,
Lees ook:Proeverijen in Studio Smaak van Wijn
Lees ook:Serie interviews met topchateaux Bordeaux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>