N,R&F van vandaag de dag

Heuvelland dingt mee met het project ‘Vintage Heuvelland’, waarbij de wijnbouw de rode draad vormt. Topchef Kobe Desramault (In de Wulf) is ambassadeur van het project.”  Wie wordt de culinaire Ambassadeur van de Vlaamse steden? Leuk initiatief!

 Doe mee aan de Videowedstrijd op WineSpectator.  Maak een mooi filmpje van een onwaarachtige, futuristisch, romantisch of sprookjesachtig  wijevent, een wijnstreek of in de wijnkelder! En win  prachtige prijzen  bij het Wine Spectator’s 6th Annual Contest. Lees hier wat meer!

 

Nog meer te lezen over de Griekse crisis, zijn invloed op de wijjnbouw en de overlevingspower van de wijnmakers, dat kan op Snooth!  De Griekse wijnmakers die New York bezochten deden hun ding en deelden hun gedachtes over deze zoveelste Griekse crisis.

Dat Hongarije in trek is bij wijndrinkers, wijnmakers en wijnliefhebbers, laat het volgende innovatieproduct van Kati Bujdosó zien! Ik citeer hier uit haar nieuw gelanceerde website: “Sinds een jaar of tien ben ik serieus wijndrinker en -proever. Een wijnstudiereis in 2006 door mijn moederland Hongarije heeft me fan gemaakt van Hongaarse wijnen. In 2007 ben ik naar Hongarije geemigreerd. Ik voel het als mijn missie om dit ondergewaardeerde wijnland onder de aandacht van de wijnliefhebber te brengen. Ik prijs me gelukkig dat ik dat vanuit Hongarije kan doen.”

 

Gert Crum heeft weer een nieuw boek aan zijn ‘Wijnœuvre’ gevoegd! Zijn  nieuwste boek over ‘Le Domaine de La Romanée Conti, dat ik nog niet heb, maar zeker ga lezen, werd gisteren gepresenteerd! Wijn by the glass, van zo’n 1000den Euro’s! Ik kan niet wachten…

 

 

Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Win het boek Vivre!
Lees ook:Wijnproeverij Hongaarse wijnen in Harderwijk
Lees ook:Bericht van Staete Landt
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “N,R&F van vandaag de dag

  1. Elwin

    Dag Marja,
    Leuk dat je de wijnreizen van Kati in Hongarije hebt ontdekt. Kati weet al haar passie en liefde voor Hongarije in het algemeen en de Hongaarse wijn in het bijzonder heerlijk over te brengen. Een absolute aanrader!
    Grt,
    Elwin

      /   Reply  / 
  2. Marja van Beek Auteur

    Het wordt vervolgd! inderdaad erg leuk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>