N,R&F van vandaag de dag

In London is Paul Symington uitgeroepen tot Decanterman van het Jaar!  Tijdens een idee in het tweesterren restaurant The Square in Mayfair, in bijzijn van de Portugese Ambassadeur en enkele wijn ‘hotshots’ van naam en faam, ontving hij deze ereplaats in de galerij der Decanterberoemdheden. Het hele article is hier te lezen.

 

Beroepscriticus Hans van Maanen schreef hierover al in de Volkskrant dat het ‘onderzoek dunner was dan de chocolade-eters’, maar of deze nuancerende opmerkingen zijn gehoord, valt te betwijfelen, aangezien de positieve berichten over chocolade talrijker en makkelijker toegankelijk waren dan de nauwkeurigere beschouwingen.”(  Bron Vk)  En waarover hebben we het hier  dan? Weer een voedingsonderzoek…

 

Een beleggingstip nu eens niet voor aandelen, onroerend goed of effecten, maar voor een investering in wijn! Geen goud of vastgoed, maar wijn! Jaap van Rennes, eigenaar van de wijngaard in Genoels Elderen legt uit waarom en hoe!

 

Een  Vin Jaune uit 1774 is deze week geveild bij Christie’s  in Geneve voor een slordige 46.000 Zwitserse Franken!  De wijn was onderdeel van een partij die al 8 generaties in de kelders van de familie Vercel was opgeslagen. Zij zijn wijnmakers in deze regio.   Op Decanter  is  te lezen.

Lees ook:“Zuidflank”, over een wijndrama in België
Lees ook:Oogstbericht 2006: Belgie
Lees ook:Rumoer rondom de Nederlandse eigenaren van Chateau Giscours
Lees ook:Etiketten verzamelen
Lees ook:Engelse rosé wint goud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>