Culinaire trips in eigen land bij Cazebonne

Lekker en dichtbij in Nederland

De reisbranche constateert een toenemende vraag naar bestemmingen dicht bij huis. Voor een organisatie die culinaire wijnreizen in het buitenland organiseert een spannende uitdaging. Tijdens een ontdekkingsreis in eigen land vond Cazebonne tal van verborgen culinaire schatten in Nederland. Zij stelden heerlijke culinaire trips samen, waarbij men de bron van de producten leert kennen en de mensen die het maken, ontmoet. ‘In  Nederland kun je absoluut je culinaire hart ophalen met producten die zo van het land komen op heerlijke authentieke plekjes’ aldus Miriam Doornink van Cazebonne.

Met de culinaire trips in Nederland kan men op zoek naar de boer met de lekkerste kaas, bij een Nederlandse wijnboer logeren of een mosterdmakerij bezoeken. De (her)ontdekking van onze lokale culinaire schatten is puur genieten en een leerzame ervaring. Op de menukaarten van de Nederlandse Chefs zagen we al gerechten met producten uit eigen streek verschijnen. Cazebonne selecteerde ze en stelde een aantal heerlijke reisjes in eigen land samen om in de toenemende behoefte van een kort verblijf dicht bij huis te voorzien. Voor groepen vrienden of collega’s kan een aangepast programma samengesteld worden.

Alle windstreken
In Noord-Holland kan men kiezen uit twee verschillende trips; overnachten bij de wijnboer of een culinaire tocht in de Beemster met wijn, kaas en knoflook. In het Oosten van het land kan men de wijnen van het Achterhoekse Brummen ontdekken en proeven met lokale specialiteiten. De trip naar het Bourgondische zuiden staat geheel in het teken van biologische producten zoals asperges, kip en  een wilde kruiden wandeling. Gaat de voorkeur uit naar de noordelijkere streken, dan heeft Cazebonne een bezoek aan de streekmarkt in Twente op het programma. De verse producten komen rechtstreeks van de boer net als bij de geitenboerderij, waar de geitenkaas naar Frans recept wordt gemaakt. Alle adressen zijn zorgvuldig door Cazebonne geselecteerd op strenge criteria van kwaliteit, smaak èn sfeer.

Lees ook:Een culinaire droomreis naar de sterren
Lees ook:7 daagse Wijnreis door Italie voor 650-750 euro pp
Lees ook:‘Going Social: de Travel Trend 2012′?
Lees ook:Druivenplukken in Bordeaux
Lees ook:Sardijnse genietingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>