Met de mannen van de wijn aan de wijn

Kom ik thuis van een uitstekende lunch bij ‘VandeMarkt’  in verband met de Tommasi presentatie Italiaanse wijnen van Fourcroy (morgenochtend opening op het wijn.blog), staat mijn mailbox vol, ligt er een berg post op de mat en ‘rollen’ de businesscards van ‘spannende’ mannen –ontmoet tijdens de lunch- uit mijn tas op de grond. In dit leven als ‘Kuifje’ van de wijn, heb ik toch wel de meest geinige ontmoetingen.

In de mailbox zitten Huib Edixhoven’s  (die van Vindict) goede tips voor wijnboeken over wijnbouw! Dit in verband met het opkomende MV-examen in february waarbij alles draait om de bodem, het klimaat en de druif aan de wijnstok! Hij is Weinakademiker en heeft me even goed geadviseerd.
Van Ton en Hermi Lexmond – Wijngaard Slingerhorst ligt het prachtige boek: “van groene DROMEN tot rode WIJNEN’ op de mat.
Prachtig vormgegeven, uitstekend leesbaar, bijzonder vormgegeven en fraai vormgegeven – zomaar een greep uit de kretologie die op de achterkant van het boek geplaatst is, maar het boek nauwelijks recht doen.

Iemand die van boeken houdt, boeken vast wil pakken, weglegt, ze weer ter hand neemt, ze streelt, ze vasthoudt, wegzwijmelt in boekenwinkels, verlekkerd bladert in een vers boek….zo iemand zal begrijpen wat ik bedoel als hij dit boek ter hand neemt. De geur van het glanzende papier dat onwaarschijnlijke mooie foto’s projecteert, de heldere, duidelijke teksten over wijnbouw, de geschiedenis van de streek, de vinificatie, een verscheidenheid aan onderwerpen maar die je steeds terugbrengen naar het gemeenschappelijke, naar WIJN, dat alles maakt dit tot een boek dat je oppakt en weglegt. Oppakt en weglegt….. Waar je eindeloos van gaat genieten.

Ik wel tenminste! Dus bij ons komt hij naast Klei’s ‘Tot op de bodem’ en ‘Zuid-Afrika een oogstrelend avontuur’, niet in de boekenkast, maar op de tafel, zodat we er allemaal  steeds weer in kunnen lezen!  Dank!

 

Lees ook:Nicolaas Klei als dwarsligger
Lees ook:Biologisch-dynamische wijngids
Lees ook:Wijn maken is wetenschap
Lees ook:Weg van wijn: nieuw boek van Onno Kleyn
Lees ook:What [not] to drink in 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>