Rubriek: gelezen

Tweede Kerstdag 2012

Goedemorgen, Het is droog, een flauw zonnetje en de brunch staat op tafel! Prachtige Rosé Sekt uit Rheinhessen erbij, de kadoos liggen te stuiteren onder de boom. Op de valreep twee tips voor wie al helemaal klaar is met Kerst en zich lekker op kan krullen op de bank. De 10 culinaire trends van 2013

Lees verder...

Wijnrestaurant van het jaar 2013 neemt afscheid van maître-sommelier

Wereldmuseum heeft Gastheer van het Jaar GaultMillau 2012, kopte de Misset in november 2011! Amper  een jaar geleden. Vandaag zijn de rollen omgedraaid, de stoelen verwisseld, het einde bepaald. Per 1 januari 2013 is voormalig Gastheer van het Jaar: Danny Gonzalez niet meer werkzaam voor het Wereldmuseum in Rotterdam. De man waarover  nauwelijks een jaar

Lees verder...

Vrouwen in de wijn

Samen met Bink trotseerde ik vanochtend de enorme regenvlagen die over het pad sloegen, dat ons naar de ietwat beschutting van de bomen in het bos leidde. Het bos stond voor de helft onder water, paden waren overstroomd en in modderige sloten veranderd. Zonder laarzen had je er niets te zoeken…. Toch is er geen

Lees verder...

Accor stimuleert ‘vrouwen in de top’!

“Accor lanceerde deze week het “Women at Accor Generation”, kortweg WAAG. Het internationale vrouwennetwerk van de hotelgroep wordt voorgezeten door Sophie Stabile, de Global Chief Financial Officer bij Accor!” Als een van de eerste vrouwelijke managers bij Accor buiten Frankrijk, in de 90er jaren, kan ik niet anders dan met heel veel enthousiasme dit initiatief

Lees verder...

Champagne alstublieft…

Mijn zoon keek me met een meewarige blik aan. Alsof hij wilde zeggen, ‘okay, ik ben een puber misschien, maar jij spoort ook niet helemaal!’ Wat was het geval, ik wilde graag alle kerstcadeaus onder de boom zetten en leggen. Vrolijk begon ik dus met het plaatsen van de gekregen Bubbels.  Waarop die kleuter van

Lees verder...

De mooiste plekken voor de wijngek

“Elke reisgids kent zijn succesverhalen, en elke inwoner van elke stad zegt daar het béste restaurant waar ze ooit gegeten hebben te kennen. Maar wat zijn nou daadwerkelijk de beste plekken waar elke foodie heen moet?”  Met deze inspirerende zin dartelde culy.nl net de studeerkamer binnen! Wow, ik heb direct een ‘mustdo” gevoel, dit moet

Lees verder...

DRIEDELIGE SPAANSE WIJNCURSUS GROOT SUCCES

Het Wijninstituut verzorgde onlangs een driedelige Spaanse wijncursus gericht op de Spaanse wijnliefhebber en professional. Het doel van de cursus was om een actueel beeld te geven over Spanje als wijnland. Hierbij werd vooral een accent gelegd op de druivenrassen, wijnstijlen en gastronomische inzetbaarheid van de wijnen. De cursus werd gegeven door drie docenten, Ingrid

Lees verder...

Krantenknipsels over wijn en anders

Wat was er weer veel te lezen in de kranten van het afgelopen weekeinde! En de stapel met bladen, die slinkt hierdoor ternauwernood. In het AD las ik een heerlijk stukje over ‘Muziekwijntjes’ van Nicolaas Klei. Je weet wel, die van “tot op de bodem” en nog veel meer. Over zijn muziekliefde en over ‘All

Lees verder...

Wijn.bloggids van 10 tot 17 december

Zaterdag en zondag 15, 16 december: Kerstproeverij in de sfeervolle Historische kelders! Zaterdag 15 december: Kerst – Kelderverkoop bij Kaaf!  Domein Wilgenhaeghe in Nuis Zaterdag 15 december: Open Magazijndagen de Wijntherapeut tussen 12.00-17.00 uur Zondag 16 december: Klapotetz organiseert Kerstproeverij  in Herberg Vlietzigt, van 14.00 -17.00 uur Zondag 16 december: Sprezzatura’s eindejaarsproeverij!  Van 12.00-17.00 uur.

Lees verder...

Michelinsterren Hongkong Macau 2013

Hoe zit het met de Michelinsterren in Hongkong Macau 2013? Heeft het populaire restaurant Tim Ho Wan zijn ster behouden?  In de Michelingids 2013 voor Hongkong en Macau staan zes nieuwe tweesterrenzaken, waardoor het aantal restaurants met twee sterren uitkomt op zeventien. Een van deze zaken is het Amber Restaurant in The Landmark Oriental van

Lees verder...

De Nederlandse Wijnbouw in cijfers!

“De groei van de wijnbouw in ons land is dit jaar plotseling omgeslagen in een krimp met minimaal 10 hectare naar een areaal ven een kleine 195 hectare. Daar staat tegenover dat minstens zes van de tien grootste wijngaarden hebben aangegeven uitbreidingsplannen te hebben. Dé wijnbouwprovincie is nog altijd Gelderland met 30 commerciële wijngaarden en

Lees verder...

Met 2 Michelinsteren toch de eenvoud bewaren!

Grappig om te kijken naar en te lezen over de Treeswijkhoeve, the day after… In Waalre vierde men feest! Terecht. Het ging een beetje als volgt: “Klinkende succes “Ach”, sprak de sommelier tegen saucier, “geef jij de kroepoek even door”. Op dat moment pikte de sous-chef het laatste balletje koe loe yoek uit de witte,

Lees verder...

Wijn en Nieuws van de leestafel

Even tijd voor enkele van de bladen die met zekere regelmaat op de deurmat gevallen zijn. Ik las deze week onder andere in Esta, in Elle Eten en in WineLife. Esta, leuk blad! Lekker nononsense. Zeker niet perse een wijnblad, helemaal niet, maar wel gevuld met opmerkelijke en leuke zaken. Ik schud er enkele op

Lees verder...

De Michelin, samengevat!

MICHELIN gids Nederland 2013 Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids Nederland 2013! De Nederlandse gastronomie: constant in kwaliteit en toprestaurants Met de De Librije van Jonnie Boer en Oud Sluis van Sergio Herman behoort Nederland ook in 2013 tot de gastronomische wereldtop van driesterrenrestaurants. Voorzien van een nieuwe look & feel presenteert de nieuwe

Lees verder...

Een tweede Master of Wine in Nederland!

Op het prikbord lees ik het fantastische nieuws over onze tweede Nederlandse Master of Wine! Cees van Casteren! Respect! “Directeur Siobhan Turner van het Institute of Masters of Wine® maakte vandaag bekend dat Cees van Casteren zich vanaf heden Master of Wine mag noemen. In 2009 slaagt Van Casteren al voor het examen voor Master

Lees verder...