Wijn en Nieuws van de leestafel

Even tijd voor enkele van de bladen die met zekere regelmaat op de deurmat gevallen zijn.

Ik las deze week onder andere in Esta, in Elle Eten en in WineLife.

Esta, leuk blad! Lekker nononsense. Zeker niet perse een wijnblad, helemaal niet, maar wel gevuld met opmerkelijke en leuke zaken. Ik schud er enkele op tafel: ‘de boekenkast van…’. Echt iets voor mij. Mijn allerliefste tijdverdrijf: Lezen! Helaas is er geen tijd meer tegenwoordig om te verdrijven! En loop ik, om met Tommy Wieringa te spreken, meters achter met lezen! Dat is een deukje in mijn bestaan! Helaas.

Wijn is er wel in het wijngetinte ‘Comeback van de Beaujolais’! Nou, die Beau is goed bezig, de sommeliers van Nederland doen proeverijen, de  Esta doet haar eigen proeverij. Afgelopen zaterdag de eerste, aankomende zaterdag de tweede. Bij  Mardi Broussard in Wassenaar! Wil je er meer over weten, neem even een kijkje bij Chateau-petri!

Dan de Winelife. Ook eigenlijk nononsense. Veel nieuwtjes, veel gadgets, musthaves en heel veel advertenties. Een lekker bladerblad. Je hoeft je niet echt te concentreren zoals bij Perswijn of Vinum, maar je kunt lekker achterover hangen en letters consumeren. Natuurlijk mag je de column van Edwin Raben niet overslaan, dit keer #food&wine uit Kopenhagen! Hier zie je de hand van de meester. Eh, klein puntje, terminologie van Raben is meer voor PW lezers dan voor WL lezers, denk ik voorzichtig….
Prachtige foto’s bij “SmaakinBeeld” van Huib Edixhoven en David Loftus. Met geweldige recepten erbij. De foto op blz 59 bijvoorbeeld is er één die niet zou misstaan op een groot canvasdoek! Ophangen in je keuken.

De Koopgids van Gert Crum is altijd de moeite waard om te lezen. Leuk, interessant en vol weetjes!

Elle Eten dan tot slot. Boordevol eten natuurlijk! En veel aandacht voor vegetarisch! Past mij goed, ben een nieuwe workshop aan het voorbereiden over vegetarische eten en het combineren met wijn!

Bijvoorbeeld  ‘Il Pecorino’s farinata met gekarameliseerde ui’ een streek gerecht uit Ligurië! Krokant gebakken uienpannenkoek van kikkererwtenmeel. Kies er dan ook maar een wijn uit Ligurië bij. Meer wit hiervoor handen dan rood, maar bij uienkoek kun je ook prima wit drinken.

Je kunt je met deze ElleEten uitstekend voorbereiden op de Kerst! Maar liefst drie verschillende Kerstmenu’s te vinden in dit “Zalige Kerst” nummer! Let op, er is ook een compleet vegetarisch menu!

 

 

Lees ook:Morgen zon en warm, ik hou van die lente
Lees ook:Eerst gerecht, dan pas wijn
Lees ook:Carnaval
Lees ook:Vegetarisch drieluik in mei bij het Wijncoachingbureau
Lees ook:WInelife, gewoon lekker ff lezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>