Er is een verzoek op mijn bureau terecht gekomen, bijna ondergedwarreld door alle andere vraagjes, mailtjes, blogs die ik moet lezen en al het zo superbelangrijks (ehum)op deze wereld wat mijn kamer binnensluipt via twitter, krant, internet en facebook.
Daardoor was ik deze veel te leuke vraag bijna vergeten. Nu wilt u natuurlijk weten wat die vraag nu eigenlijk inhoudt.
Wel, een vraag over Food&Wine, een vraag over workshops, maar uit een andere hoek dan normaal.
‘Kan ik niet eens een keer een workshop houden over Food & Wine, maar dan met een vegetarische blik!” luidt de vraag. Pfff, ik houd van alles wat op mijn bordje komt, van de boerderij, uit de zee, van het land of uit het bos. Alles wat op smaak klaargemaakt wordt, daar heb ik geen moeite mee!
Inmiddels heb ik goed over dit verzoek na kunnen denken. Kan ik het? Wil ik het ?
Ja en ja, moet ik zeggen, ik heb me verdiept in de moestuin, de wereld van de noten, de paddestoelen, kortom in alles wat je vegetarisch kunt combineren met vineuse pareltjes.
Nu moet ik zeggen, dat het heel erg leuk is, om de culinaire wereld eens anders te bekijken.
Zo leuk, dat ik nu een drieluik heb opgezet, bestaande uit smaakstijlen, combineren van food met wine vanuit de mogelijkheden in de vegetarische wereld en tot slot het daadwerkelijke koken vanuit een vegetarisch oogpunt en die gerechten ter plaatse combineren met wijn en uiteindelijk ‘reallife’ uit proberen.
Gierend spannend en reuzeleuk! Wie is ook benieuwd zoals ik wat en hoe het eraan toegaat in het vegetarische huwelijk tussen Food & Wine? Laat het me horen. Wil je mee doen, vraag de informatie op bij het Wijncoachingbureau, voor data, tijd en kosten.
Lees ook:Wijn en vegetarische gerechten …. waarom niet?
Lees ook:Wijn en Nieuws van de leestafel
Lees ook:Wijn in een vegetarische match
Lees ook:Wijn workshop als kado van de Sint
Lees ook:Krantenknipsels over wijn en anders