De Nederlandse Wijnbouw in cijfers!

De groei van de wijnbouw in ons land is dit jaar plotseling omgeslagen in een krimp met minimaal 10 hectare naar een areaal ven een kleine 195 hectare. Daar staat tegenover dat minstens zes van de tien grootste wijngaarden hebben aangegeven uitbreidingsplannen te hebben. Dé wijnbouwprovincie is nog altijd Gelderland met 30 commerciële wijngaarden en een wijnbouwareaal van 65 hectare, gevolgd door Limburg met 20 commerciële wijngaarden en een wijnbouwareaal van 55 hectare. En dé wijnbouwgemeente is Maastricht met een wijnbouwareaal van 15 hectare.

Van de hand van René van Drunen is er  een groot artikel verschenen, up to date, over hoe het nu werkelijk zit met de Nederlandse wijnbouw!  Wat valt er te zeggen over Nederlandse wijnen, is het hier inmiddels warm genoeg, kunnen we druiven gebruiken die in onze klimatologische omstandigheden overleven? Zijn er uitbreidingsplannen of gaat men er de brui aan geven? Het Wijn.blog mocht het opnemen.
Het artikel is te vinden als u de volgende twee links gebruikt! Met dan aan René van Drunen.

Nederlandse wijnbouw 1

Nederlandse wijnbouw 2

Lees ook:nationale wijnweek 2014
Lees ook:Wijnbouw in Nederland
Lees ook:Nationale Wijnweek 2012
Lees ook:Open dag Nederlandse wijngaarden
Lees ook:Open Dag Nederlandse wijngaarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>