Weekendgerecht: Aardappeltortilla

Op de website van het bekende wijnmerk Osborne tref je heerlijke recepten! Zelf proefde ik deze aardappeltortilla ooit met een glas koele cava, werkelijk niet te versmaden! Maar de suggestie die Osborne geeft, een fino sherry, is ook zeer de moeite waard. Wat vind jij?Iedere zaterdag op Wijn.blog.nl een heerlijk weekendrecept.

Ingrediënten

  • 4 aardappels
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels grof gehakte peterselie
  • zout en peper

Recept

  • Snijd de aardappels in kleine blokjes en pel en snipper de ui.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een matig vuur de aardappelblokjes en de ui in ca. 10 minuten gaar (geregeld omscheppen).
  • Klop de eieren los met een scheutje water, de grof gehakte peterselie, wat zout en wat peper.
  • Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de tortilla met het deksel op de pan tot de bovenkant gestold is (ca. 5 minuten).
  • Keer de aardappeltortilla en bak ook deze kant goudbruin (ca. 3 minuten).
  • Snijd de warme aardappeltortilla in kleine blokjes.
  • Serveer met een glas goed gekoelde Osborne Fino of Medium.

Meer recepten van Osborne tref je hier.

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Spagetti met Pinot Grigio
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld
Lees ook:Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Kabeljauwcreme met Chardonnay
Lees ook:Herfstrecept

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>