En weer een recept voor jullie met een bijpassende wijn.
Gevulde champignonhoedjes.
Met een lichte wijn erbij.
Gevulde champignonhoedjes
Benodigdheden
20 kastanjechampignons
½ rode paprika
100 gram chorizo
1 ui
verse peterselie
2 teentjes knoflook
zwarte peper
½ eetlepel olijfolie
zout
50 gram geraspte jonge kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220˚ C. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignonhoedjes apart.
Was de paprika en maak deze schoon. Hak de champignonsteeltjes, paprika en chorizo fijn. Hak ook de peterselie fijn en snij de ui.
Fruit de ui in een koekenpan. Voeg hierna de chorizo ca. 2 minuten toe en daarna de champignonsteeltjes en paprika. Laat het geheel meebakken voor ca. 3 minuten op laag vuur. Voeg hierna de peterselie en tot slot de geperste knoflook toe. Breng het geheel eventueel wat op smaak met peper en zout.
Vul de champignonhoedjes met het chorizomengsel en druk dit iets aan. Plaats de gevulde champignonhoedjes in een ovenschaal en bak ze tot de champignons gaar zijn (ca. 15 min.).
Gratineer de champignonhoedjes eventueel met wat geraspte kaas.
Serveer de gevulde champignonhoedjes als warm hapje.
Wijnsuggestie:
Michel Laroche Rosé de la Chevalière
of
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Spagetti met Pinot Grigio
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld
Lees ook:Herfstrecept
Lees ook:Tips voor de kerst 4
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard