Herfstrecept

HerfstreceptHerfstrecept: noedels met kip en kruidige witte wijn

Noedels met roergebakken kip, groente en zilveruitjes. Wie deze herfst eens een oosters gerecht wil serveren dat  bovendien ook nog super gezond is, schiet met deze noedel schotel helemaal in de roos.

In korte tijd tovert u hiermee een  verantwoorde maaltijd  op tafel, die naast de oosterse noeldels ook nog oer Hollandse zilveruitjes bevat. Deze zilveruitjes geven het gerecht een frisse bite en zijn bovendien ook nog calorie arm.

Voorbereidingstijd:        circa 10 minuten +  1 uur marineren
Bereidingstijd:                  circa 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de marinade:
2 teentjes knoflook
5 cm verse gemberwortel
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de rest van het recept:
400 gram kipfilet
400 gram groene asperges (eventueel te vervangen door broccoli)
300 gram eier- of rijstnoedels
500 gram (wilde) spinazie
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels zilveruitjes, uitgelekt
Zout, peper

Pel de knoflook en hak de teentjes fijn. Rasp de geschilde gemberwortel en roer deze met de knoflook door de sojasaus en zonnebloemolie. Snijd de kip in mooie reepjes en leg deze vervolgens circa 1 uur in de marinade. Dek af en zet het in de koelkast. Schep tussentijds eenmaal om.
·         Maak de asperges schoon, verwijder de houtige uiteinden en snijd ze in dunne reepjes met een lengte van circa 5-6 cm. De asperges kunnen ook worden vervangen door broccoli. Snijd deze in kleine roosjes.
·         Kook de noedels naar keuze volgens het voorschrift op de verpakking, giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water.
·         Was en droog de spinazie.
·         Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak de asperges of broccoli circa 3 minuten. Voeg de uitgelekte kip toe en roerbak 1-2 minuten. Doe de spinazie erbij en roerbak 2-3 minuten tot de spinazie is geslonken.
·         Doe de uitgelekte noedels en de zilveruitjes erbij, schep goed om en warm alles snel door. Breng  op smaak met zout, peper en wat gezeefde marinade.
·         Smakelijk eten!

Voedingswaarde: ca. 420 kcal p.p.

Serveer een kruidige witte wijn erbij. Deze wijnen bijvoorbeeld: Pinot Gris, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc

Lees ook:Roerbakschotel met asperges en kip
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld
Lees ook:Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Gamba’s met Chardonnay
Lees ook:Weekendgerecht: Aardappeltortilla

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>