Recept voor reebiefstuk met wijncombi

ReebiefstukEn weer een leuk recept met bijpassende wijn.

Speciaal voor u geselecteerd door VillaVino.

Reebiefstuk.

Met een zware rode. 

Gebakken reebiefstuk met saus

Benodigdheden (voor 2 personen)

2 reebiefstukjes van 180 gram

½ dl. Port
2 dl.rode wijn (zie onderaan de wijnsuggesties)
2 dl.
Wild Fond
3 eetlepels (Weduwe) Joustra Beerenburg
1 Plak Kruidkoek (zonder sucade en/ of gember)
1 kruidnagel
1 laurierblad
2 jeneverbessen

wat ijskoude klontjes boter (50 gram)

Bereidingswijze

Biefstuk

Bak de biefstukjes kort en fel aan zonder peper en zout in half olie en half boter (zodat het vlees aan de binnenkant mooi rood blijft)

Bewaar het vlees op een warme plaats en breng op smaak met peper en zout.

De saus

In de pan waarin de reebiefstukjes zijn gebakken de port, Beerenburg, wildfond, rode wijn en kruidkoek toevoegen samen met kruidnagel, laurierblad en de jeneverbessen.
Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/3.

Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat.

De saus mag nu niet meer koken, anders gaat deze schiften.

Leg de biefstukjes, die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen.

Lekker als garnituur bij dit gerecht is een aardappel-knolselderij puree.

Wijnsuggesties:

Pommard

Brown Brothers Everton Red

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Hertenbiefstuk met Malbec
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard
Lees ook:Recept voor parelhoen met Chardonnay of Merlot
Lees ook:Welke wijn past bij Saltimbocca
Lees ook:Lamsribbetjes met tomaten-honingsaus, courgette, Provençaalse aardappelen & topwijn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept voor reebiefstuk met wijncombi

  1. Joost

    Dit vraagt natuurlijk om een echte minimaal 3 jaar oude Australische Shiraz ! In het eten en bij het eten. (of een minimaal 8 jaar oude Barolo, maar die zou ik niet zo gauw in het eten gieten)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>