Een mooi recept voor Saltimbocca lees je hier als je doorklikt.
Maar wat voor wijn past er nou goed bij Saltimbocca?
De basis hiervoor is kalfsvlees en daar wordt toch vaak witte wijn bij geschonken.
Wij kozen voor u twee Oostenrijkse wijnen:
Grüner Veltliner van twee huizen: Lenz Moser en Malteser Ritterorden
Saltimbocca van kalfshaas met Venetiaanse kalfslever
Bron: ReceptenWeb
Uien worden meestal in combinatie met andere groenten gebruikt, maar er kunnen ook heerlijke sauzen van worden gemaakt. Deze 'saus' bestaat in feite uit in ringen gesneden uien die in boter en wijn gestoofd worden.
Ingrediënten
200 gr. kalfslever
200 gr. ui
4 stuk kalfsmedaillon
4 plakken parmaham
8 blaadjes salie
6 el. boter
2 dl. wijn, witte, droge
Peper
Zout
Benodigdheden
Benodigde materialen: voorverwarmde borden.
Bereidingswijze
Lekker met jonge groenten.
Snijd de kalfslever in dunne repen. Snijd de uien in dunne ringen. Wikkel de kalfsmedaillons in salie met parmaham en bestrooi met peper en zout.
Fruit de uienringen in eenderde van de boter goudbruin. Bestrooi de ui met peper en zout en schenk er de helft van de wijn bij. Stoof de uienringen op een klein vuur gaar.
Bak de kalfsmedaillons in eenderde van de boter op een hoog vuur rondom aan. Schenk de rest van de wijn erbij en laat het vlees op een matig vuur rosé worden.
Verhit de rest van de boter en bak de kalfslever hierin al omscheppend rosé. Schep de leverreepjes door de ui.
Verdeel het uienmengsel over de warme borden en leg de kalfsmedaillon hierop.
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Salade van aspergelinten met Chardonnay of Sauvignon Blanc
Lees ook:Zalm recept met rose!
Lees ook:Recept voor parelhoen met Chardonnay of Merlot
Lees ook:Lamsribbetjes met tomaten-honingsaus, courgette, Provençaalse aardappelen & topwijn
Are you aware that this blog does not render properly in opera8