Wijn-spijs combinatie: Hertenbiefstuk met Malbec

Hertenbiefstuk

Hier weer een heerlijk recept met een bijpassende wijn.

Gebakken hertenbiefstuk met een saus van rode wijn

Benodigdheden voor 4 personen

- 4 hertenbiefstukjes van 180 gram
- 1 dl. Port
- 4 dl. Rode wijn
- 4 dl. Wild Fond
- 4 theelepels rode wijn azijn
- 2 kruidnagel
- 2 laurierblad
- 4 jeneverbessen
- Enkele ijskoude klontjes boter (100 gram)
- 4 takjes tijm

Bereidingswijze
Bak de biefstukjes zonder peper en zout in half olie en half boter mooi bruin, houd het vlees mooi rood.

Saus
In de pan waarin de biefstukjes zijn gebakken de port, rode wijn azijn en wildfond toevoegen met de kruidnagel het laurierblad en de jeneverbessen. Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/3. Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat. De saus mag nu niet meer koken, anders gaat deze schiften.

Serveertip
Leg de biefstukjes, die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen. Steek de takjes tijm in het vlees. Lekker als garnituur bij dit gerecht is een aardappelknolselderij puree.

Wijnsuggestie:
Finca La Linda Malbec

Lees ook:Recept voor reebiefstuk met wijncombi
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Gamba’s met Chardonnay
Lees ook:Recept voor parelhoen met Chardonnay of Merlot
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wijn-spijs combinatie: Hertenbiefstuk met Malbec

  1. ingrid

    Hoi,
    Ik ben bezig met het kerstmenu voor 2006. Wie heeft ervoor mij spijs en wijnsuggesties.
    krachtige paddestoelenbouillon – wijnkeus?
    Hertebiefstuk in rode portsaus – wijnkeus?

    Graag een reactie voor 17:00 vandaag.

    groetjes ingrid

      /   Reply  / 
  2. Hans

    Beste Ingrid,

    Sorry, ik reageer te laat. Maar bij de recepten staan onderin telkens wijnsuggesties.

    Groet, Hans

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>