Biologisch-dynamische wijngids
Monty Waldin is een Brits wijnschrijver die hier wat minder bekend is. Waldin heeft diverse boeken op zijn naam staan, waaronder de in eigen beheer uitgegeven Biodynamic Wineguide 2011.
Lees verder...Monty Waldin is een Brits wijnschrijver die hier wat minder bekend is. Waldin heeft diverse boeken op zijn naam staan, waaronder de in eigen beheer uitgegeven Biodynamic Wineguide 2011.
Lees verder...Heb je dat nu ook, dat je wijn wilt inslaan, maar niet goed weet wat? En je hebt ook nog eens geen tijd om die lekkere wijn van bij de buren te gaan zoeken. Daar zijn oplossingen voor… en je kunt vandaag zelfs gratis een oplossing winnen!
Lees verder...Ha, je denk nu dat ik vandaag een wijntip ga geven bij de oesters. Nee, nu even niet… Maar wel eentje bij het lekkere leesboek Oesters, dat Edith op Koken.blog besprak. Want wat is er nu lekkerder dan met een boek op de bank en een lekker glas wijn erbij?
Lees verder...Het is altijd weer vreselijk lastig: de juiste wijn bij het eten uitkiezen. Nu eten we niet altijd haute cuisine thuis (tenminste, ik niet), dus het hoeft natuurlijk niet altijd zo helemaal te kloppen. Maar als dat wel nodig is, is dit je boek!
Lees verder...Hoe een organisatie zijn prestaties kan verbeteren, is onderdeel van heel wat adviesbureau’s. Een daarvan, het HPO Center, schreef onlangs een publicatie waarin prestatieverbetering voor organisaties werd geïllustreerd aan voorbeelden uit de wijnwereld.
Lees verder...“Eind jaren tachtig was een van de kleine appartementjes die Paolo een poos had verhuurd aan toeristen ons verblijf als we weer eens op de vleugels van het sentiment naar Toscane waren afgereisd. We bibberden door een slecht verwarmde Kerst, we verstoften geel in de zomer, we speelden met de schuwe boerderijkatjes, fotografeerden een zonnende
Lees verder...Nadat ze eerder al een loeizware pil over Châteauneuf-du-Pape hadden uitgebracht, komen wijnschrijver Harry Karis en zijn zoon Phil nu met een handzame paperback getiteld The Châteauneuf-du-Pape Wine Guide. Harry schreef de teksten, Phil is verantwoordelijk voor het grafisch ontwerp en de fotografie. Het Engelstalige boekje telt 110 pagina’s in full-color. Informatie over meer dan
Lees verder...Mijn collega van Edith van Koken.blog geeft regelmatig heerlijke recepten, uit de meest fantastische en lekkere kookboeken. Bij het recept Pasta met boerenkool, van Ravinder Bhogal, uit haar debuut kookboek Spatels en stiletto’s, dat Edith enige weken terug publiceerde, weet ik de perfecte wijn.
Lees verder...Leuk boek, lees lekker makkelijk weg…
Lees verder...Vandaag is in Zwolle het eerste exemplaar van het boek ‘Ik verkoop wijn in de horeca’ aangeboden aan Thérèse Boer, maître sommelier van Restaurant de Librije en tevens president van het Gastvrijheidsgilde. Het boek verschijnt naar aanleiding van onderzoek uitgevoerd door Trendbox, onder 500 gasten die regelmatig wijn drinken in restaurants en café’s. Dit
Lees verder...500 wijnen onder de €8 getest op smaak én chemische kwaliteit. Volgens de Consumentenbond een unieke gids. Nou, uniek zou ik hem zeker niet noemen, maar de Consumentenbond heeft wel autoriteit. Ook op wijngebied? Wat vind jij?
Lees verder...Het is een wijnprogramma van de BBC van Jancis Robinson en het is erg populair. Elke aflevering gaat over een druif of streek en leert je zo als een wijncursus steeds meer over wijn. Leuk
Lees verder...In het nieuwe boek van Robert Joseph beschrijft hij 300 wijngaarden van over de hele wereld. The Wine Travel Guide to the World is bedoelt voor mensen die ergens heen willen reizen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie naar Australie, en wil je daar ook een leuke wijngaard bezoeken, dan geeft Robert je de aanwijzingen voor
Lees verder...Als ik mijn proefnotities maak, dan ben ik altijd aan het prutsen met een Excel op de laptop of een printje daarvan. Vervolgens stop ik ze in een ordner die braaf in de kast blijft staan en er zelden uitkomt. Misschien dat ik voor de kerst dit wijnlogboek moet kopen. Hierin kan ik krabbelen, maar
Lees verder...