Rubriek: Boeken

Heruitgave wijnkrimi In Vino Veritas

Liefhebbers van wijnkrimi’s opgelet: van de Duitse auteur Carsten Sebastian Henn komt in mei een heruitgave van het eerste avontuur van chefkok Julius Eichendorff uit. Dit eerste deel, In Vino Veritas, is bij Amazon te krijgen voor € 7,99!

Lees verder...

By the Grape brengt wijntijdschrift op iPad

Het platform By the Grape lanceert vandaag een tijdschrift over wijn gemaakt speciaal en uitsluitend voor de iPad. Na twee eerdere nummers van het By the Grape Magazine in print volgt nu een digitale versie. De versie voor de iPad is met ingang van vandaag als app te koop voor € 2,99.

Lees verder...

Win een wijnboek van Onno Kleyn!

Het is net uit, het nieuwe wijnboek van Onno Kleyn, Weg van wijn. Je leest er sappige verhalen in over wijnen uit zonnige landen van Europa.  In samenwerking met uitgeverij Nieuw Amsterdam mag ik twee exemplaren toezenden aan de winnaars van een leuke wedstrijd!

Lees verder...

Win het boek Vivre!

In een eerder bericht kon je lezen over het leuke wijnboek Vivre!, over Nederlanders die in Frankrijk een nieuw bestaan zijn begonnen. Nee, helaas, Ilja Gort komt er niet in voor, maar wel een heleboel andere boeiende wijnmakers. Wil je dit boek  in je bezit krijgen? Dat kan!

Lees verder...

Vivre!: boek over het wijnboerenbestaan

Droom je er ook wel eens van? Een nieuw leven beginnen als wijnboer(in) en leven op een een wijndomein in Frankrijk?  Diverse Nederlanders maakten die droom waar, maar het is lang niet altijd zo rooskleurig als het lijkt, dat wijnboerenbestaan. We kunnen niet allemaal met big smile en alpinopet door het leven ….

Lees verder...

Online magazine Vinoo Scope gelanceerd

Vinoo, hét online platform om je wijnervaringen te delen, heeft inmiddels een magazine gelanceerd: Vinoo Scope. Op Vinoo Scope tref je ervaringen van wijnliefhebbers, gebracht op een no-nonsense manier. Geen poeha, alleen persoonlijke ervaringen van ‘gewone’ wijnliefhebbers!

Lees verder...

What [not] to drink in 2011

Ken je het boek What [not] to eat 2011 al? Van foodtrendwatcher en fanatiek Twitteraar Marjan Ippel? In de mode is het heel gewoon: jaarlijks wordt ons al een half jaar van te voren verteld wat we een jaar daarop moeten dragen. Maar ook op eetgebied gebeurt dit tegenwoordig, en Marjan waagt zich al enige

Lees verder...

Verdwenen dorpscultuur in Frankrijk

Het allerleukste van wijn vind ik het verhaal erachter. Waarom maken mensen wijn, waarom doen ze het zoals ze het doen? Veel tradities en gebruiken rondom wijn zijn al eeuwenoud, maar als er één sector is waar moderne technieken goed zijn doorgedrongen, is het zeker ook de wijnbouw. Bijzonder is het dan te lezen hoe

Lees verder...

Nieuwe WINELIFE in de winkel

De nieuwe WineLife ligt sinds gisteren in de winkels, dit keer geheel gewijd aan de VS. Op de website wordt bovendien lekker verder gebouwd aan de Nieuwsrubriek en een webshop.  Een lekker leesblad, dat WINELIFE, voor iedereen die wat meer over wijn wil weten. Alle informatie wordt vrolijke en luchtig gebracht. Wijn is fun!

Lees verder...

Beste wijnboek voor pro’s komt uit Zweden

Het Zweedse wijnboek The Creation of Wine heeft in de categorie ‘Beste Wijnboek voor Professionals 2010′ de Gourmand World Cookbook Award 2011 gewonnen. Het boek is geschreven door Britt Karlsson, met foto’s door Per Karlsson. Uitgever is Carlsson Publishing in Stockholm.

Lees verder...

Boekenprijs voor Hamersma

Even gemist, maar gelukkig had collega Patricia van Boeken.blog.nl het nieuws: wijnschrijver Harold Hamersma heeft voor zijn boek Wijnreis door mijn lichaam de Gourmand Cookbook Award gewonnen in de categorie ‘Wijn en gezondheid’.

Lees verder...

Winnaars van de WijnWebWinkelgids

Op 4 maart loofde ik twee WijnWebWinkelgidsen uit voor de lezers die de origineelste combinaties van wijn en eten gaven. En hoewel de blogpost goed gelezen en bezocht is, durfden maar twee lezeressen het aan echt een wijn-spijscombinatie te geven.

Lees verder...

Groen en bio bij Gall&Gall

De nieuwe Proef& lag vandaag op de mat (en dus ook in de winkels, denk ik). Dit klantenblaadje van Gall&Gall is al weer een jaar in een nieuw jasje gestoken, en langzaam wordt de inhoud ook weer interessant om te lezen.

Lees verder...