Win een wijnboek van Onno Kleyn!

Het is net uit, het nieuwe wijnboek van Onno Kleyn, Weg van wijn. Je leest er sappige verhalen in over wijnen uit zonnige landen van Europa.  In samenwerking met uitgeverij Nieuw Amsterdam mag ik twee exemplaren toezenden aan de winnaars van een leuke wedstrijd!

Onno Kleyn is bekend om zijn heerlijke recepten vooral geïnspireerd op de Franse of Italiaanse keuken. Meestal geeft hij daar ook prima wijnsuggesties bij. Maar wat is jouw favoriete, Frans of Italiaans geïnspireerde, recept? En welke wijn, uiteraard uit het betreffende land, schenk je daarbij? Laat het als reactie hieronder weten, en je dingt mee naar één van de twee boeken. Het is niet voldoende om alleen een receptnaam en een wijn te noemen. Graag ook een paar woorden over hoe je dat gerecht bereidt, wat er voor jou zo speciaal aan is en waarom je de betreffende wijn hebt gekozen.

Volgende week woensdag, 11 mei, op de wijn-spijsdag van Wijn.blog en Koken.blog, zullen de winnaars bekend gemaakt worden!

Lees hier meer over Weg van wijn

Lees ook:Weg van wijn: nieuw boek van Onno Kleyn
Lees ook:Onno Kleyn gastredacteur 4e BTG-Magazine
Lees ook:Cursus Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn
Lees ook:Wijnblog Trophy
Lees ook:Wijn bij Grootspraak op de voorgrond

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Win een wijnboek van Onno Kleyn!

  1. Blezer

    Ben ik de eerste? Een wijn/spijs combinatie die mij nog lang zal bij blijven is die van een chocolade pudding met sinaasappel marmelade met daarbij een Recioto di Soave! Wat een beleving…

    Vooral de marmelade maakt de brug met de wijn en de wijn wordt opeens heel fruitig, het zoet valt op de achtergrond en de smaak van pure sinaasappel met een een klein bittertje komt naar voren! TIP: Voor een extra bitter accent naast de sinaasappels een citroen toevoegen bij de bereiding.

    De chocolade pudding is op basis van pure chocolade, cacao en bloem, langzaam gegaard en nog half zacht van binnen als hij uit de oven komt. De Recioto is vol zoet en wordt gemaakt door de rijp geplukte Garganega druiven nog enkele maanden te laten drogen. Voor deze wijn gebeurde dit nog net als vroeger door de druiventrossen op te hangen in een open schuur midden in de wijngaard waar de wind goed doorheen kan waaien. Na 3 tot 4 maanden zijn de druiven ingedroogd, uiterst geconcentreerd en de perfecte basis voor Recioto. In dit geval ging het om de Recioto di Soave van Casa Vinicola Camgrago.

      /   Reply  / 
  2. Rens

    Aglianico del Beneventano (Italiaans rood van Epicuro) met ravioli gevuld met wildzwijn en salie. Hemels! Een wildzwijnsbiefstukje fijn malen en kruiden met salie, thijm, wat room, port en zout/peper. Ravioli van zelfgedraaide (natuurlijk!) pastavellen maken en vullen met het gehaktmengsel. Serveren met salie boter en deze wijn, in één woord: FANTASTICO.

      /   Reply  / 
  3. Mariella Beukers Auteur

    Oeh, ik zou jullie beiden al bijna belonen, wat een lekkere combi’s. Maar de wedstrijd is open tot volgende week, dus nog even geduld ;-)

      /   Reply  / 
  4. Dorothé

    Zojuist lees ik in de krant dat Nederland het warmste land van Europa wordt vandaag. Vandaar hier een ode aan onze heerlijke zomer- kampeervakanties in Spanje, met dagen/avonden die niet voorbij leken te gaan. Dus vanmiddag gaat hier de middag over in avond onder begeleiding van tapas. We drinken koude sangria met fruit dat we in huis hebben of heerlijke ijskoude droge sherry. Voor Tapas kun je van alles nemen. Olijven, chorizo, kappertjes,serranoham, stukjes vis. Zelf maak ik oa de traditionele Spaanse tortilla van olijfolie, dunne plakjes aardappels, uien, eieren, peper en zout. Ook zijn Empanadillas makkelijk te maken van dv bladerdeeg gevuld met olijven,ham en kaas. Brood erbij en het leven is goed!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: En de winnaars van het boek Weg van wijn zijn…. | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>