The Châteauneuf-du-Pape Wineguide

Nadat ze eerder al een loeizware pil over Châteauneuf-du-Pape hadden uitgebracht, komen wijnschrijver Harry Karis en zijn zoon Phil nu met een handzame paperback getiteld The Châteauneuf-du-Pape Wine Guide. Harry schreef de teksten, Phil is verantwoordelijk voor het grafisch ontwerp en de fotografie.

Het Engelstalige boekje telt 110 pagina’s in full-color. Informatie over meer dan 540 wijnen geproduceerd in Châteauneuf-du-Pape wordt op  een aantrekkelijke en inzichtelijke manier verschaft. Denk hierbij aan de samenstelling van druivensoorten per wijn, de leeftijd van de druivenranken, opvoeding, stijl, en indicatoren voor kracht, complexiteit, bewaarpotentieel en prijs.

Verder tref je er een beschrijving van de druivensoorten in aan, het wijnmaak-proces, enkele serveertips (wit en rood), en een overzicht van alle jaargangen met kwaliteitsindicatie. Aangevuld met de prachtige foto’s maakt deze aantrekkelijk geprijsde uitgave een echte must-have voor iedere liefhebbers van Rhône wijnen, mensen in de wijnhandel en sommeliers. Opvallend détail: het boek is ook beschikbaar als e-book. Zelf ontving ik de digitale versie, die zeer makkelijk door te bladeren is, zowel op pc als op e-bookreader.

The Châteauneuf-du-Pape Wine Guide (Paperback)
ISBN: 978 908 120 17 42, prijs: € 9,95
Ook beschikbaar als eBook download voor €7,99.
Te koop via: www.cdpwebshop.com
Meer informatie: www.kavino.nl en www.harrykaris.com

Lees ook:Oogstbericht 2004: Châteauneuf-du-Pape
Lees ook:Châteauneuf-du-Pape proeven bij Harkema in A’dam
Lees ook:Casa Lapostolle Clos Apalta Colchagua Valley wijn van het jaar
Lees ook:Ontdek Nederlandse wijn
Lees ook:Joep Graler in de Guide Hachette

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>