Corbières bij pasta met boerenkool

Mijn collega van Edith van Koken.blog geeft regelmatig heerlijke recepten, uit de meest fantastische en lekkere kookboeken. Bij het  recept Pasta met boerenkool, van Ravinder Bhogal, uit haar debuut kookboek Spatels en stiletto’s, dat Edith enige weken terug publiceerde, weet ik de perfecte wijn.

Voor mijn WijnWebWinkelgids proefde ik onder andere de Corbières Fontanilles 2008 van Domaine des Deux Anes. Deze wijn is gemaakt van de druivenrassen carignan, grenache en syrah, is 100% biologisch en verkrijgbaar bij Vinoblesse (€ 8,95).  Ik omschreef deze Corbières in de WijnWebWinkelgids zo:

Wie wil er nu nog wijn van ver weg als ze dit heerlijks uit Frankrijk kan krijgen? Vrolijk fruitig, soepel, intrigerend zonder ingewikkeld te zijn, stapels bosfruit, romig. Een prachtige wijn zonder  scherp kantjes, gewoon genieten. Heerlijk in de zomer, op het terras, maar ‘s winters ook fantastisch bij de boerenkool met worst. Of de cassoulet natuurlijk. De eigenaren van de ‘Twee Ezeltjes’ zijn aan het omschakelen naar biodynamie. Deze wijn werd volledig gemaakt in rvs tanks en ontving geen malolactische gisting.

De WijnWebWinkelgids kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel, bij mij zelf en via Bol.com.

Lees ook:Win een WijnWebWinkelgids
Lees ook:Wijn bij groenten en/of vegetarische recepten
Lees ook:Kruiden en garrigue
Lees ook:Weissburgunder bij salades met vis of kip
Lees ook:Prosecco en risotto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>