N,R&F van vandaag de dag 27 juni 2012

Over biolologische wijnen en hoe het etiket er uit moet gaan zien! De Hasselse  Stadswijngaard doet het als volgt!

“Plezier in de keuken” komt met een lekker pastagerecht! Met blauwschimmel. Wat voor  blauwschimmel het moet zijn, daarin laten ze de kok vrij. Het moet wel brokkelbaar zijn, lijkt mij want je voegt de kaas toe tijdens het ‘bakproces’. Denk dan eens aan Roquefort, een wat stevige niet zo smeuïge kaas. De eieren zou ik zelf weg laten…

Leg een lekkere wat stevige rode wijn klaar, een die het duel met de kaas goed aankan! Hier is het recept te vinden!

Blijven we even in de Toscaanse sferen, dan kun je een leuk blog lezen over deze streek, deze week! To Toscane!

 

Als je in  “Aan de slag met wijn“  iets opzoekt over Noord-Amerikaanse wijngebieden, wordt Ohio daar wel vermeldt als een van de wijngaardstates. Met op moment van schrijven 930 ha.  Ik lees dat Ohio in 1860 notabene de grootste wijnproducent van de Verenigde Staten was. De meeste wijngaarden aan de oevers van Lake Erie. Nu is die plaats natuurlijk allang vergeven aan the Golden State Californië. Maar blijkbaar is “Ohio’s wine industry is “exploding…”

Lees het artikel van Will Flannigan hierover.

 

At Bone’s, Atlanta’s most venerable steakhouse, a clubby place of oak paneling and white tablecloths, the gold-jacketed waiters now greet diners by handing them an iPad. It is loaded with the restaurant’s extensive wine list, holding detailed descriptions and ratings of 1,350 labels.”  Wij hebben hier WineStein, de digitale sommelier. Hiermee kun je zelf via een stappenplan tot leuke wijnconclusies komen. Je kunt Decanter op je iPad hebben, of het Italiaanse Planeta. In NY echter, nemen ze geen halve maatregelen,  gaan ze rigoureus te werk. Ze laden doodgewoon de hele wijnkaart in. Lees het zelf eens even!

Lees ook:N,F&R van vandaag de dag
Lees ook:Overjarig Gouds past bij heel veel wijnen
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Kaas en wijn is niet zo makkelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>