Wijn uit doos

Uiteraard zullen de grote wijnen nooit in een doos van 5 liter verpakt worden. Maar is een wijn uit doos per definitie slechter dan uit een fles? Ik denk het niet.

De voordelen van een doos zijn onmiskenbaar: het product is goedkoper, maar ook komt de inhoud niet aan licht blootgesteld. Daarnaast is het minder gevoelig voor temperatuursschommelingen door de bijna 7 x zo grote massa. Het grootste voordeel vind ik persoonlijk dat de wijn niet oxideert door contact met zuurstof. Je kunt hem dus veel langer bewaren, wel tot 3 a 4 dagen zonder kwaliteitsverschil!

Nu is wijn per doos vaak goedkoper per liter. Maar je kunt ook zeggen: voor het hetzelfde geld kunnen ze meer kwaliteit in de wijn stoppen! Dit hangt natuurlijk van de producent af.

Maar probeer eens een pak, zou ik zeggen, om er zelf achter te komen. Immers: rommel kan in flessen of pakken, goede wijn kan ook in flessen of pakken.

 http://www.wijnpers.nl/nieuws.php?nid=531

Lees ook:Britse regering verkoopt dure wijnen
Lees ook:Nieuwe techniek in de wijngaard met micro-oxygenatie
Lees ook:Wijn bewaren, langer met stikstof
Lees ook:Hoeveel wijn mag ik invoeren?
Lees ook:Wijnflessen te zwaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijn uit doos

  1. Robèrt

    De verpakking zegt natuurlijk niets over de inhoud. Ik dronk vrij regelmatig rosé uit een 5-liter BiB en dat was prima wijn.

    Je zet zo’n pak in de koelkast en tapt een glaasje wanneer nodig. Het schijnt weken goed te blijven maar zolang deed ik er niet mee….:-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>