Britse regering verkoopt dure wijnen

Bezuinigen moeten we allemaal tegenwoordig, ook de Britse regering. En dus worden nu een aantal dure flessen uit de regeringswijnkelder onder Lancaster House in Londen verkocht. Onder andere een fles Chateau Latour 1961 komt onder de hamer. Een glas wijn van deze fles zou alleen al 1700 euro kosten.

De wijnkelder van de regering ligt al enige tijd onder vuur. Het zou te veel geld kosten. Maar de verantwoordelijke staatssecretaris, Henry Bellingham, werpt tegen dat het jong inkopen van wijn en op voorraad houden goedkoper is dan telkens voor iedere gelegenheid een partij wijn te moeten inkopen.

Totale waarde van de aanwezige 39 duizend flessen wordt volgens de Volkskrant vanmorgen geschat op meer dan 1 miljoen euro. Daarvan worden nu flessen verkocht die gesamenlijk zo’n 55.000 euro op moeten brengen. Van dat geld kunnen dan weer jongere wijnen gekocht worden, om een voorraadje voor de toekomst te hebben. Bekende namen liggen er in de staatswijnkelders:  Château Latour, Margaux, Mouton Rothschild etc…

De wijnkelder is al bijna een eeuw in gebruik. Instandhouding zorgt ervoor dat er geld bespaard wordt en dat de Britse regering zijn gastvrijheid kan tonen naar belangrijke gasten uit de hele wereld, aldus Bellingham.

Het bezuiniginsplan is er overigens pas gekomen nadat parlementslid Tom Watson had onhuld dat de kelder flessen ter waarden van 2.500 pond bevatte, zoals bijvoorbeeld een fles Petrus 1978.

Bron (plus de Volkskrant vanmorgen)

Lees ook:Commotie over Zuid-Afrikaanse wijn
Lees ook:Meer en meer plastic flessen
Lees ook:Gratis wijn: Wijnveiling bij Glerum “de allerleukste veiling van het jaar”
Lees ook:Lege wijnfles voor 1000 euro
Lees ook:Recordprijs voor oudste champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>