Wijn bewaren, langer met stikstof

Wijn bewaren

Het is werkelijkwaar niet te geloven.

Pas geleden schreef ik nog over een vriend die me met een raar verhaal wijsmaakte dat hij met stikstof zijn wijn langer kon bewaren, en nu krijg ik een persbericht van een producent van een aparaatje om precies dat te doen.

Zou hij mijn blog lezen en het daarom nu op de markt gooien? Haha.

Het ziet er wel geloofwaardig uit moet ik zeggen, deze WineProtector.

Je spuit met het slangetje de gas in je wijnfles. Het gas is zwaarder dan lucht, dus blijft er gewoon in zitten. Kurk erop en klaar. Volgens de fabrikant is je wijn dan tientallen dagen houdbaar…

Het persbericht

Eindelijk in Nederland verkrijgbaar: OXXI Wineprotector.
De professionele manier om wijnflessen langer te bewaren.

Onder invloed van zuurstof loopt de kwaliteit van wijn snel terug. Diverse methoden proberen het oxidatieproces tegen te gaan, door zuurstof uit de wijnfles te pompen. Het is bewezen dat deze methoden slechts beperkt werken. Het is namelijk onmogelijk een fles echt vacuum te zuigen.
Gelukkig zijn er beproefde technieken die wijn bewaren nu wel mogelijk maken.

OXXI Wineprotector is een product waarmee uw geopende fles wijn, port of sherry zonder problemen tientallen dagen bewaard kan worden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit!

Het product, dat in de professionele wijnbranche al decennia wordt gebruikt met hetzelfde doel, is zwaarder dan zuurstof en komt als een deken op de wijn te liggen, zodat deze niet kan oxideren. Hierdoor kunt u keer op keer van uw lievelingswijn genieten. Oxxi Wineprotector is eenvoudig in het gebruik en heeft een duidelijke Nederlandstalige verpakking. Bovendien wordt de werking nog eens duidelijk uitgelegd op de site: www.wineprotector.nl .

OXXI Wineprotector is verkrijgbaar bij de betere slijterijen en wijnhandel. Indien niet voorradig zullen zij dit graag voor u bestellen!

Voor meer informatie:
Wijntransport BV.
+31 (0)77 – 4632147
email: [email protected]
www.wijntransport.nl
www.oxxi.nl / www.wineprotector.nl

Lees ook:Wijn uit doos
Lees ook:Hoe spuit ik stikstof in de wijn die ik wil bewaren?
Lees ook:Hoe lang kan ik rosé bewaren
Lees ook:Wijnfabels deel 5: Oude wijn moet je decanteren.
Lees ook:Nieuwe techniek in de wijngaard met micro-oxygenatie

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Wijn bewaren, langer met stikstof

  1. rikky

    Het systeem werkt zeker goed. Het is alleen wel prettig dat er nu een systeem is met een nederlandstalige gebruiksaanwijzing en een duidelijke site.

    rikky

      /   Reply  / 
  2. Arnold

    Ik heb niet zo lang geleden een artikel in de Volkskrant gelezen over dit product. Op bijna wetenschappelijke wijze werd daarin uitgelegd dat dit product niet kan werken. Het had te maken met het soortelijk gewicht van gassen etc. Helaas! Terug naar de vacuvin.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    De titel klopt niet, want niet de stikstof zorgt voor de werking. Stikstof zit erin als drijfgas en is lichter dan zuurstof. De koodioxide en het edelgas Argon (die beiden in de natuur voorkomen) en die ook in de Wineprotector zitten , zorgen voor de werking. Deze twee inerte gassen (wat betekent dat ze niet reageren met andere gassen en/of vloeistoffen) zijn zwaarder dan zuurstof, waardoor ze als het ware als een deken op het wijnoppervlak gaan liggen en daardoor de wijn afsluiten van de zuurstof. Zo wordt oxidatie voorkomen.En zo kan je met WineProtector je wijn veel langer bewaren zonder dat de wijn aan kwaliteit inboet. Ik heb het zelf getest en het werkt echt!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>